Sajtos cukkinifasírt, az ellenálhatatlan

Recept
Sajtos cukkinifasírt
Egyenesen odáig leszel ezért a zöldségfasírtért. Kívül roppanós, belül lágyan olvad benne a sajt.

És sütőben sül, úgyhogy a sok olajat is megúszod. Ugye nem kell tovább győzködni?

Ezek a cukkinigolyók aztán tényleg mindenre jók. Egy finom szószba mártva egészséges nassolnivaló vagy könnyű, kalóriaszegény vacsora, friss salátával vegetáriánus főétel, húsok, halak mellett pedig kitűnő köret.

Sajtos cukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt

Hozzávalók

  • 2 bögre reszelt, alaposan kinyomkodott cukkini (kb. 2 közepes méretű cukkiniből lesz ennyi)
  • 1 ¼ bögre pankó morzsa
  • 1 bögre reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb vöröshagyma apróra vágva
  • 1 csokor kapor apróra vágva
  • 1 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A reszelt cukkinit alaposan nyomkodd ki. Nagyon fontos, hogy a cukkini jól ki legyen nyomkodva, különben levet ereszt, és a fasírtok szét fognak esni. Ha biztosra akarsz menni, miután lereszelted, enyhén besózod, és hagyod állni kb 10 percig. Így már magától is jó sok levet kiereszt, ekkor pedig elkezdheted addig nyomkodni a tenyeredben, míg tényleg nem tudsz belőle mit kipréselni.
  2. A hozzávalókat alaposan keverd össze, gyúrd masszává.
  3. A masszából formázz golyókat (kb. 1 evőkanálnyi massza legyen egy golyó), és tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Ez kb. 30 perc. Félidőben fordíts meg a fasírtokat, hogy mindegyik oldaluk jól megpiruljon.

Nagyon finom mellé például a fokhagymás, vagy kapros- joghurtos mártás. De a MAGGI fokhagymás-bazsalikomos paradicsomszószba mártogatva is isteni.