Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Répatorta golyó sütés nélkül

Tippek medvehagyma felhasználásához

Tedd színesebbé a napod ezzel a csodás céklakrémmel

Egészséges, elképesztően finom és gyönyörű. Kell ennél több? Mártogatósnak, tésztára, ahogy tetszik.

A céklának sütve egészen más az íze, mint az ecetes salátában, így akkor is érdemes kipróbálnod, ha amúgy nem rajongsz az ecetes változatért. Különleges íze mellett vibráló színe az, ami rabul ejt, egyenesen gyönyörűen mutat a tányéron. Mivel igazi rózsaszín „királylányos” fogásokat készíthetsz belőle, a kislányokat hamar leveszed vele a lábukról.

Az sem utolsó szempont, hogy a cékla nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagok, mint a kálium, magnézium, vas, A-, C- és B6-vitamin, de említésre méltó kalcium-, mangán-, réz- és magnéziumtartalma is.


Ez a céklakrém zseniális, hiszen könnyű elkészíteni, és sokoldalúan felhasználható. Ehetitek mártogatósnak, pirítóssal, gabonaköretek mellé, de akár tésztára is teheted szósznak. Te hogy fogod kipróbálni?

Céklakrém pirított dióval

Hozzávalók
4 közepes méretű cékla
3 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
1 dl görög joghurt+ 1 ek a díszítéshez
2 ek olívaolaj
2 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék
1 marék dió rusztikusra törve

  1. A céklákat alaposan mosd meg (nem kell meghámozni), majd egyesével csomagold alufóliába. A fokhagymákat is tedd egy külön kis alufólia csomagba. 
  2. Tedd a céklákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, amíg megpuhulnak. Ez kb 50-60 perc, tűpróbával tudod ellenőrizni. Az utolsó 20 perce tedd be melléjük a fokhagyma csomagot is. 
  3. Ha puhára sültek, vedd ki a zöldségeket a sütőből, hagyd őket hűlni, majd pucold meg a céklát és a fokhagymát is, a céklát szeleteld fel.
  4. Tedd az összes hozzávalót – a dió és 1 ek joghurt kivételével egy turmixgépbe, és turmixold selymes krémmé. 
  5. Tálaláskor díszítsd kevés joghurttal és dióval.