Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Miért teljes értékű gabonaféle a zabpehely?

Cikkünkben választ kapsz a kérdésre, és megtudhatod, milyen egészséget támogató komponensek találhatók benne.

A zab – amellett, hogy az energiát adó tápanyagok közül szénhidrátból van benne a legtöbb – az átlagosnál nagyobb fehérje- és zsírtartalommal rendelkező gabona.

 

A gabonamag mindhárom részét, a csírát, a korpát és a magbelsőt egyaránt magába rejti a zabpehely, ezért teljes értékű gabonafélének számít.

 

A teljes értékű gabonafélék a finomítottaknál több élelmi rostot, vitamint (E, B1, B2, stb.), ásványi anyagot (pl. kálium, kalcium) és egészséget védő fitonutrienst tartalmaznak.

 

Különbség pehely és pehely között…
 

A müzlik jellemző alapanyagául szolgáló natúr gabonapelyheket, így a zabpelyhet is, hengerelve állítják elő, szétlapítva a teljes gabonaszemeket.

A reggelizőpelyhek készítésénél a gabonaőrleményekből származó előfőzött pépet ízesítik, pelyhesítik, általában vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítják, és adott esetben külső bevonattal látják el.

 

Részesítsd előnyben a minél kisebb cukor- és minél nagyobb rosttartalmú gabonapelyheket!