Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Főzzetek meséset!

Csupa színes őszi saláta

Könnyű nyári fogások

Egy izgalmas saláta, egy hűsítő leves, és egy könnyű főétel. Ha egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogásokra vágysz, ezeket érdemes kipróbálnod.

Persze nem egymás után, hiszen ez nem egy teljes menüsor, inkább egy válogatás aktuális kedvenceinkből, amiket bátran párosíthatsz már jól bevált recepjeiddel. 

Fetás quinoa saláta csirkemellel és grillezett sárgabarackkal 

Ez a saláta igazán laktató, akár egy könnyű ebédnek is választhatod. 

A quinoa tápanyagokban és rostokban nagyon gazdag. Magas növényi fehérjetartalmú, gluténmentes mag, mely többek között B-vitamint, E-vitamint, magnéziumot, cinket és vasat tartalmaz, és jó esszenciális aminosav forrás is. Alacsony kalória tartalma miatt könnyedén beilleszthető akár egy diétás étrendbe is. 

 

Hozzávalók 

2 szelet csirkemell ujjnyi vastag csíkokra szelve 
2-3 ek olaj a hús sütéshez 
1 tk MAGGI Csirke fűszerkeverék 
1/2 csésze quinoa 
1 csésze víz 
6 dkg feta sajt 
1 csomag rukkola vagy madársaláta 
1-2 ek olívaolaj  
4 szem sárgabarack kimagozva, félbevágva 
1 tk vaj 

  1. Kevés olajon süsd meg a csirkemell csíkokat, fűszerezd MAGGI Csirke fűszerkeverékkel. Ha a MAGGI fűszerkeveréket használod, az alapanyagokat nem kell sózni sem. 
  2. Míg a hús sül, kevés vajon, forró serpenyőben grillezd meg a barackokat.  
  3. Az alaposan átöblített quinoát kétszeres mennyiségű vízben kis lángon főzd puhára. 
  4. 1-2 ek olívaolajat öntsd a salátára, és keverd össze alaposan. 
  5. Szórd rá az összemorzsolt (vagy apró kockákra vágott) fetát, majd add hozzá a csirkemell csíkokat és a grillezett barackot 
  6. Ha tovább halmoznád az élvezeteket, szórj még a tetejére pirított diót is! 

  

Mentás uborka krémleves  

Nem kell főzni, és körülbelül 5 perc alatt elkészül. Ja, és nagyon finom! 

Hozzávalók 

1,5 kígyóuborka 
3 dl natúr joghurt 
1 szál újhagyma 
1/2 gerezd fokhagyma 
1 kis csokor kapor 
olívaolaj, citromlé ízlés szerint 
só, bors ízlés szerint 
friss menta ízlés szerint 

  1. Az uborkákat hámozd meg, a hagymát szeleteld fel. 
  2. Turmixold össze a zöldségeket a joghurttal és a fokhagymával. 
  3. Ízlés szerint fűszerezd. 
  4. Végül adj hozzá pár csepp olívaolajat és citromlevet. Ha túl sűrű, hígítsd kevés vízzel. 

 

Zöldséges rizseshús, egy igazi szerb ételkülönlegesség 

A MAGGI elhozza neked a balkán különleges ízvilágát, melyet gyorsan és könnyedén az asztalra varázsolhatsz! Az új MAGGI Zöldséges rizses hús alap segítségével egy igazi szerb ételkülönlegességet - eredeti nevén “gyuvecs”- tudsz elkészíteni. Ez a rizses lecsóhoz hasonló étel paradicsommal, hagymával és paprikával készül, így valami igazán különleges fogás kerülhet az asztalra. 

Hozzávalók

1 tasak MAGGI Zöldséges rizses hús alap 
300 g sertéshús 
150 g rizs 
2 ek. olaj 
5 dl víz 

  1. A sertéshúst vágd csíkokra, forró olajon pirítsd le, majd öntsd hozzá a rizst és még pár percig pirítsd. 
  2. Önts hozzá 500 ml forró vizet, valamint a tasak tartalmát, és forrald fel. 
  3. Folyamatos keverés mellett kb. 20 perc alatt főzd készre. 

Ha ízlett, próbáld ki a többi MAGGI Világ Ízei alapot is!