Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Görög vacsora egyszerűen

Próbáld ki ezeket a finomságokat  párolva is!

Ha grillezel, ezeket ki ne hagyd!

Legyenek ezek a fogások az idei grillszezon kedvencei!

Ezekkel a fogásokkal igazából a hagyományos grill recept vonalon maradsz, de mutatunk pár trükköt, amitől a hagyományos fogások különlegesebbek lesznek.

1. Húspogácsa másképp

Mi lenne, ha most nem marha- vagy sertéshúsból készülne az a húspogácsa, hanem bárányból? 

Vagy ha már maradsz az tradicionális húsoknál, a fűszerezésen csavarnál egyet? Ezekkel az egzotikus fűszerezésű húspogácsákkal a dzsinn varázsszőnyegén érezheted magad smiley

Hozzávalók (4 személyre)

60 dkg báránylapocka darálva
1 csokor újhagyma apróra vágva
1 csokor friss koriander apróra vágva (a koriandertől lesz igazán különleges az íze, de ha nem szereted, használj helyette petrezselymet)
2 ek puha vaj
1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors, szárított chili ízlés szerint
1 tk őrölt római kömény
1 kk MAGGI BBQ fűszerkeverék

A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, pihentesd hűtőben kb. 2-3 órát, majd formázz belőle húspogácsákat. Grillen, vagy a sütőben, rácson süsd ki!

Remekül passzol hozzá a mentás uborkasaláta, amihez a lereszelt kicsavart uborkát, 1 gerezd fokhagymát és 5-6 apróra vágott menta levelet keverj görög joghurtba, sózd, borsozd, és adj hozzá kevés citromlevet, valamint olívaolajat.


2. Gombanyárs

A gombákat ezúttal tűzd nyársra! De nem ettől lesz ám igazán izgalmas ez a fogás, hanem a páctól.

Hozzávalók

50 dkg kis fejű csiperkegomba alaposan megtisztítva és hosszában félbevágva (ha jól megtisztítottad, nem is szükséges megpucolni)
2 ek olaj
1 ek MAGGI Grill Zöldség fűszerkeverék
2 ek balzsamecet

  1. A megtisztított, félbevágott gombákat tűzd nyársra. Egy nyársra kerüljön legalább 4 fél gomba. 
  2. A pác összetevőit keverd össze, majd konyhai ecset segítségével a gombákat alaposan kend be a páccal.
Ha fanyársat használsz, érdemes sütés előtt vízbe áztatni a pálcikákat.


3. Meglepetés csomagok a grillen

Kis alufóliás meglepetés grillcsomagokat készíthetsz kockára vágott húsból, de érdemes kipróbálni hallal vagy akár rákkal is.

Pikáns sistergő rák a grillről

Hozzávalók (1 adaghoz)

4 darab garnélarák (lehet fagyasztott)
1 kk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
2 koktélparadicsom félbe vágva
1 tk olvasztott vaj
2 ek tejszín
szárított chili ízlés szerint
csipet friss petrezselyem

  1. Ha fagyasztott rákot használsz, hagyd, hogy kiengedjen, majd papírtörlővel itasd fel róla a felesleges nedvességet.
  2. A tejszínt keverd össze a vajjal, add hozzá a fűszereket, majd alaposan keverd össze a rákokkal. 
  3. Egy alufólia lapra öntsd rá a keveréket, szórd rá a paradicsomokat és a petrezselymet, majd zárd össze a fóliát úgy, hogy ne hulljon ki belőle a sok finomság.

Grillen 10-15 perc alatt megsül, és elképesztően finom lesz, ahogy összeérnek az ízek.

Érdemes több adagot egyben „bekeverni”, úgy sokkal gyorsabban megy. Arra figyelj, hogy a MAGGI fűszerkeverékek tartalmaznak sót is, úgyhogy nem lesz szükség külön sózásra!