Ha grillezel, ezeket ki ne hagyd!

Étkezés
grill
Legyenek ezek a fogások az idei grillszezon kedvencei!

Ezekkel a fogásokkal igazából a hagyományos grill recept vonalon maradsz, de mutatunk pár trükköt, amitől a hagyományos fogások különlegesebbek lesznek.

Húspogácsa másképp

Húspogácsa
Mi lenne, ha most nem marha- vagy sertéshúsból készülne az a húspogácsa, hanem bárányból?
4

Hozzávalók

  • 60 dkg báránylapocka darálva
  • 1 csokor újhagyma apróra vágva
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva (a koriandertől lesz igazán különleges az íze, de ha nem szereted, használj helyette petrezselymet)
  • 2 ek puha vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • só, bors, szárított chili ízlés szerint
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 kk MAGGI BBQ fűszerkeverék

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, pihentesd hűtőben kb. 2-3 órát, majd formázz belőle húspogácsákat. Grillen, vagy a sütőben, rácson süsd ki!

Remekül passzol hozzá a mentás uborkasaláta, amihez a lereszelt kicsavart uborkát, 1 gerezd fokhagymát és 5-6 apróra vágott menta levelet keverj görög joghurtba, sózd, borsozd, és adj hozzá kevés citromlevet, valamint olívaolajat.

Pikáns sistergő rák a grillről

rák
Grillen 10-15 perc alatt megsül, és elképesztően finom lesz, ahogy összeérnek az ízek.
1

Hozzávalók

  • 4 darab garnélarák (lehet fagyasztott)
  • 1 kk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • 2 koktélparadicsom félbe vágva
  • 1 tk olvasztott vaj
  • 2 ek tejszín
  • szárított chili ízlés szerint
  • csipet friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Ha fagyasztott rákot használsz, hagyd, hogy kiengedjen, majd papírtörlővel itasd fel róla a felesleges nedvességet.
  2. A tejszínt keverd össze a vajjal, add hozzá a fűszereket, majd alaposan keverd össze a rákokkal. 
  3. Egy alufólia lapra öntsd rá a keveréket, szórd rá a paradicsomokat és a petrezselymet, majd zárd össze a fóliát úgy, hogy ne hulljon ki belőle a sok finomság.

Érdemes több adagot egyben „bekeverni”, úgy sokkal gyorsabban megy. Arra figyelj, hogy a MAGGI fűszerkeverékek tartalmaznak sót is, úgyhogy nem lesz szükség külön sózásra!

Gombanyárs

gombanyárs
A gombákat ezúttal tűzd nyársra! De nem ettől lesz ám igazán izgalmas ez a fogás, hanem a páctól.

Hozzávalók

  • 50 dkg kis fejű csiperkegomba alaposan megtisztítva és hosszában félbevágva (ha jól megtisztítottad, nem is szükséges megpucolni)
  • 2 ek olaj
  • 1 ek MAGGI Grill Zöldség fűszerkeverék
  • 2 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A megtisztított, félbevágott gombákat tűzd nyársra. Egy nyársra kerüljön legalább 4 fél gomba. 
  2. A pác összetevőit keverd össze, majd konyhai ecset segítségével a gombákat alaposan kend be a páccal.

Ha fanyársat használsz, érdemes sütés előtt vízbe áztatni a pálcikákat.