Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Nyársra fel! Csirkenyárs a sütőben

Grilleztél már gyümölcsöt? Ideje kipróbálni!

Grillpácok, amikkel garantált a siker

Ha grillezel, nagyon fontos hogy legyen a tarsolyodban pár szuper grillpác recept. Ha a hagyományos olaj-mustár kombótól elszakadnál kicsit, próbáld ki ezeket a egyszerű, mégis különleges pácokat.

A grillezés nem egy nagy ördöngösség. Ráadásul szabadtéren és a konyhában is grillezhetsz a lehetőségeidtől függően. Nem kell véget érjen a grillszezon az ősz beköszöntével! A konyhában nyilván nem faszenes, hanem elektromos grillt fogsz használni, ami persze más ízt kölcsönöz az alapanyagoknak. Ha azonban van egy-két jó grillpác recepted, az eredmény mindenképp fantasztikus lesz. 

 

A pácokat érdemes pár órával (vagy akár előző nap) a húsokra tenni, hogy jól megpuhuljanak, és a pác íze is átjárja őket. És persze a zöldségeket is érdemes bepácolni, nagyon jót tesz nekik. Remek alkalom a grillezés, hogy a MAGGI fűszerkeverékek közül kipróbáld a grill fűszerkeverékeket is! A BBQ, a Grill fűszerkeverékek mellett a MAGGI Grill zöldség fűszerkeveréket pont a zöldségekhez ajánljuk!

 

Pikáns citromos-fokhagymás pác

Ettől a páctól egyszerre lesz puha, zamatos és pikáns a hús. Adj neki sütés előtt legalább fél órát, de akkor lesz az igazi, ha akár 4-5 órát is áll a pácban. Természetesen hűtőben.

Hozzávalók:
2 dl olívaolaj
3 ek citromlé
3 ek szójaszósz
2 ek balzsamecet
2 ek barna cukor
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 ek MAGGI pikáns fűszerkeverék


Zöldfűszeres pác

Ezt a pácot a rengeteg fűszer teszi igazán különlegessé. Egyszerűen tegyél minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold össze őket. Jó húsokra és halakra egyaránt.

Hozzávalók:
1 marék friss petrezselyem
1 marék bazsalikom
1 tk szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 szárított chili összemorzsolva – opcionális
½fej vöröshagyma
2 ek citromlé
só, bors ízlés szerint
1 ek balzsamecet
2 dl olívaolaj


Barbecue pác

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 dl olívaolaj
2 ek almaecet
2 tk mustár
1 ek cukor
2 tk ketchup
1 ek MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
1 szárított chili összemorzsolva  (opcionális)