Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Elronthatatlan farsangi fánk

Ezeket a házi energiagolyókat nyugodtan csomagolhatod a családnak

Ez a kakaós-csokis torta fantasztikus!

És nem fogod kitalálni, mitől lesz ilyen puha, szaftos és könnyű. Ha most állsz először a konyhában, akkor is sikerülni fog, olyan egyszerű. 

10 perc alatt kikevered a tésztát, aztán már csak meg kell várni, míg kisül. Ha szögletes sütőformában sütöd, akkor ugyanúgy, mint a banánkenyeret, könnyen tudod csomagolni, így a gyerekek is vihetnek belőle másnap suliba, vagy te a munkahelyedre. Ha pedig a kerek tortaformát választod, ünnepibbé válik a megjelenése. Egy kis díszítés a tetejére, és kész is a csodás ünnepi torta.

Na, de mi az igazán különleges benne? A cukkini! Igen, jól hallottad, cukkiniből készül. És nem, egyáltalán nincs cukkini íze. Elképesztően finom csokis, viszont a cukkinitől lesz finom puha, enyhén „ragacsos”, ezáltal nem is szárad ki. Mondjuk nem is lenne rá ideje, gyorsan el fog fogyni.

Csupa csokis torta cukkinivel

Hozzávalók:
2 kisebb cukkini lereszelve, alaposan kinyomkodva
100 g görög joghurt
0,5 dl olaj
½ bögre barna cukor
2 tk vanília kivonat
2 tojás (szobahőmérsékletű)
¾ bögre liszt
¾ bögre Szerencsi kakaó
1 tk sütőpor
1 kk só
1 tábla BOCI étcsokoládé

    

  1. Nagylyukú sajtreszelőn reszeld le a megpucolt cukkinit, majd alaposan nyomkodd ki, hogy távozzon belőle a folyadék. Ha nagyon lédús marad, az eláztatja a tésztát. Akkor elég a mennyiség, ha a reszelt cukkini kb. 1,5 bögrényi lesz (2,5 dl-es bögre)
  2. Egy nagyobb edényben keverd össze a görög joghurtot, olajat és a cukrot, majd mikor sima krém lett belőle, add hozzá a vanília kivonatot, és a tojásokat egyesével. Közben kevergesd. Végül jöhet bele a cukkini is. Ha kész a massza, tedd félre.
  3. Egy másik edényben keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, majd add a masszához, és alaposan keverd el, hogy a száraz összetevők szépen elvegyüljenek a tésztában.
  4. Reszelj le, vagy törj apró darabokra 1 tábla BOCI étcsokit, és keverd ezt is a tésztába
  5. Kész a torta, öntheted a tortaformába. Ha szilikon- vagy más tapadásmentes tortaformát használsz, mehet rögtön bele a massza, ha nem, akkor tegyél a formába sütőpapírt, hogy nehogy odaragadjon a tészta.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig, a sütési idő végén szórhatsz még a tetejére csokit, hogy szépen ráolvadjon.

 

Akkor sült meg a torta, amikor, ha beleszúrsz agy hústűt, vagy kést, az úgy jön ki, hogy nem marad rajta tészta.