Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ellenállhatatlan sós piték

Sütőtökös pite - édesen és sósan

Ebéd gyorsan, egyszerűen: Rakott csirke, ahogy még nem próbáltad

És még másnapra is marad, hogy bevidd a munkahelyre. Nem túl dekoratív, de nagyon finom.

A rakott ételekhez hasonlóan ez a fogás sem fog szépségversenyt nyerni, és ahogy kiszeded az edényből, valószínűleg szét is esik. Viszont az íze fantasztikus, és a kalóriatartalma sem veri ki a biztosítékot. Kiváló opció, ha a csirke és zöldség kombót szereted, de már unod a sült csirke – párolt zöldség párosítást.


Rakott csirke zöldségekkel

Hozzávalók 6 főre:
50 dkg csirkemell ujjnyi csíkokra vagy kockákra szeletelve
1 kis fej karfiol rózsáira bontva
2 kis fej brokkoli rózsákra szedve
2 dl főzőtejszín
20 dkg sajt reszelve
3 tojás
1+ 1 ek MAGGI magyaros fűszerkeverék

  1. A karfiolt és a brokkolit párold meg, vagy vízben főzd roppanósra.
  2. A tojásokat alaposan keverd össze a tejszínnel, 1 ek fűszerrel, és a sajt ¾-ével majd forgasd bele az ujjnyi csíkokra vagy kockákra szeletelt csirkemellet. A főzőtejszínek állaga elég változó. Van, amelyik olyan folyós, mint a habtejszín, míg van tejföl sűrűségű is. A 2dl a sűrűbb verzióhoz kell, ha nagyon híg a tejszín, 1,5 dl is elég lesz belőle.
  3.  Egy tűzálló edény aljára helyezd el a párolt zöldséget, szórj rá 1 ek fűszerkeveréket, majd öntsd rá a sajtos-tejszínes-fűszeres csirkét. A maradék sajtot szórd a tetejére, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
Mivel a fűszerkeverék már tartalmazza a sót is, nem szükséges külön sózni. Ha tetszik a recept, más fűszerezéssel is érdemes kipróbálni. Nagyon finom a MAGGI Csirke vagy a MAGGI Fokhagymás fűszerkeverékkel is.