Szivárvány tekercs: te mit töltesz bele?

Étkezés
Szivárvány tekercs: te mit töltesz bele?
Ezért a gyönyörű finomságért teljesen odáig leszel. Vitaminban és rostokban gazdag, nagyon finom és káprázatosan szép!

Mennyire igaz a mondás, hogy a szemünkkel is eszünk! Ha ránézel erre a zöldséges tekercsre, te sem bírsz ellenállni, ugye? Az egyik legjobb módszer az egészségtudatos étrend elsajátítására egyébként, ha olyan fogásokat készítesz, amik amellett, hogy vitaminokban, tápanyagokban gazdagok, és persze finomak is, még jól is néznek ki. Ez a recept pedig erre egy tökéletes példa.

Miért próbáld ki ezt a zöldséges wrap-et?

  • Tökéletes választás, ha egészségtudatosan szeretnél étkezni.
  • A recept változatosan variálható attól függően, hogy mik a szezonális alapanyagok, milyen zöldségeket szeretsz vagy épp mi van a kamrádban.
  • Mivel mutatós és finom is, vendégvárónak is nagyszerű.
  • Akár a munkába is magaddal viheted, vagy a gyerekeknek is csomagolhatod.

Milyen alapanyagokat válassz a zöldséges tekercshez?

A felhasznált alapanyagoknak tényleg csak a képzeleted szabhat határt, most mégis mutatunk pár javaslatot, amiből inspirálódhatsz.

Mibe tekerd?
Először is, az alap ötlet az, hogy a hagyományos wrap-ekhez képest itt a tortilla lap helyett is zöldséget használunk, ami lehet egy nagyobb káposzta-, kelkáposzta- vagy salátalevél. Ha nyersen ezeket nehezen tudod megemészteni, pár másodpercre forrázd le őket forró vízzel. A levelek közepén levő szárrész vastagabb részét pedig mindenképp vágd ki, ez a könnyebb feltekerésben is segíteni fog.
Ha mégis maradnál a hagyományos verziónál, szerezz be pár teljes kiőrlésű tortilla lapot, azzal is remekül működik a recept.

Mit tölts bele?
A saláta levelet vagy a tortilla lapot érdemes valamivel megkenni, hogy „jobban csússzon”. Ehhez mi nagyon szeretjük a hummuszt, de bármilyen zöldségkrém jó lehet. Sőt, ha nem bánod, hogy nem lesz teljesen növényi alapú az étel, akkor joghurtot vagy házi sajtkrémet is használhatsz.

Miket tegyél a tekercsbe? Vékonyra vágott vagy reszelt répát, uborkát, cukkinit, paprikát, szárított paradicsomot, reszelt céklát nyersen vagy sült céklát vékony szeletekben, csicseriborsót, főtt hüvelyeseket, avokádót, sült padlizsánt, csírákat, zöldfűszereket, mikrozöldeket.

Ha pedig tovább fokoznád az élvezeteket, mindenképp kóstold meg a Garden Gourmet növényi alapú termékeket!

Termékcsaládunk egyszerűen elkészíthető, változatos, az egészségtudatos és kiegyensúlyozott étrendbe beépíthető növényi alapú termékeket kínál, melyek hozzájárulnak a napi fehérje bevitelhez. A Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok tökéletesen passzol a zöldséges wrap-be, és még a gyerekek is örömmel fogják falatozni.

Ha főétkezésre fogyasztanád, a zöldségek mellett tölts bele barna rizst is, vagy tálalj mellé egy adag bulgurt!

Zöldséges szivárvány tekercs recept

Zöldséges szivárvány tekercs recept

8

Hozzávalók

  • 4 nagyobb káposztalevél alaposan megmosva
  • 1 csomag Vegetáriánus Pirított Falatok
  • 8-10 db szárított paradicsom
  • 8 ek hummusz
  • ½ kígyóuborka vékony csíkokra vágva
  • 1 db kápia paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 db sárgarépa lereszelve
  • 1 db avokádó vékony szeletekre vágva
  • 2 marék retekcsíra
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 tk mustár

Elkészítés

  1. Alaposan tisztítsd meg a káposztaleveleket, a levelek közepén levő szárrész vastagabb részét pedig mindenképp vágd ki, ez a könnyebb feltekerésben is segíteni fog.
  2. Míg a megmosott levelek száradnak, a csomagoláson leírtak alapján készítsd el a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat.
  3. A száraz leveleket terítsd ki, mindegyik közepét kend meg 2-2 ek hummusszal és 1-1 tk mustárral.
  4. Tedd a középen megkent részre egymás mellé a zöldségeket, a Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat, majd tekerd fel a leveleket.
  5. Tálalás előtt középen vágd keresztbe a tekercseket, így a színes töltelék gyönyörűen látszani fog.

Így tekerd fel: a levelet tedd magad elé a pultra, csak a közepére pakold a zöldségeket úgy, hogy egy-egy típus vízszintes sávban legyen a levélen. A levél alsó (hozzád közelebb eső) felét hajtsd fel a zöldséghalomra, utána a levél két oldalát hajtsd befelé. Ezután tekerd tovább a hosszanti oldalán felfelé jó szorosan.