Sokoldalú, és fantasztikusan ízletes, ráadásul gluténmentes változatban is elkészíthető!
Arról nem is beszélve, hogy pár perces előkészület igényel, aztán már csak bedobod a sütőbe, és kész!
Igen, a karfiolra biztosan sokan elhúzzák a szájukat, hiszen elég megosztó zöldség. Ebben a formában viszont muszáj kipróbálnod akkor is, ha nem vagy karfiol rajongó. Hidd el, tényleg zseniális!
Miért mondjuk, hogy sokoldalú? Egyrészt a bundáját ízlés szerint fűszerezheted, így a viszonylag semleges ízű karfiolnak minden alkalommal más karaktert adhatsz, másrészt pedig sokféleképpen beillesztheted a menübe.
Vendégeket vársz? Egy finom mártogatóssal szuper vendégváró.
Egyszerűen elkészíthető zöldséges főételre vágysz? Amíg sül a karfiol, dobj össze hozzá egy könnyű joghurtos mártást és főzz hozzá egy adag kölest!
Unod már a hagyományos köreteket? Hús mellé tálald köretnek, és adj mellé egy finom uborkasalátát.
Gluténmentes receptet keresel? Használj a recepthez gluténmentes lisztet (pl. csicseriborsó liszt).
Karfiolropogós sütőben sütve
Amíg sül a karfiol, bőven lesz időd elkészíteni egy finom fokhagymás-tejfölös mártogatóst, szószt vagy salátát. Ha pedig főételként ennéd, pár perc alatt megfő hozzá egy finom köles vagy quinoa, amit akár egy csokor friss petrezselyemmel és pár csepp citromlével is megbolondíthatsz.