Karfiolropogós

Étkezés
Karfiolropogós
Sütőben sütve!
4

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 10 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt és finombúzaliszt vegyesen)
  • 2-2,5 dl növényi ital (pl. mandulaital, rizsital)
  • 2 ek MAGGI Magyaros Fűszerkeverék

A kenéshez

  • 2 ek olaj vagy margarin
  • 2 tk MAGGI Magyaros Fűszerkeverék

Elkészítés

  1. A karfiolt vágd kis rózsákra. Akkorák legyenek, hogy egy falatra meg tudd őket enni. 
  2. A lisztet, növényi italt és a fűszereket egy nagyobb tálban keverd csomómentesre. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, hogy könnyen befedje a karfiolt, de azért ne folyjon le róla. A folyadék mennyiségével tudod szabályozni a tészta sűrűségét. 
  3. A karfiólrózsákat mártsd a tésztába, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire, előtte azonban a sütőpapírt kend át vékonyan olajjal.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben süsd őket aranybarnára, ez kb. 15 perc. Ezután fordítsd meg, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, és süsd még 10 percig. 
  5. Végül kend be a már megsült zöldségek tetejét a fűszeres olajjal, és adj nekik még 10 percet a sütőben.