Szülőként, étkezési szokásaid kialakítása kiemelkedő jelentőséggel bír gyerekeid egészségének biztosításában is. Ezért érdemes átgondolni, hogyan alakíthatod úgy az étrendeteket, hogy az továbbra is ízletes maradjon, ugyanakkor jobban illeszkedjen a kiegyensúlyozott étrendbe.
A csirkepaprikás a magyar konyha egyik legkedveltebb étele, és ha belegondolsz, az alap összetevői kifejezetten javasoltak a kiegyensúlyozott étrendben. Zöldségek és sovány hús… akkor mi a gond, kérdezhetnéd?
A recept családonként változik, az azonban sokszor visszatérő motívum, hogy a pörköltalap alá nem sajnáljuk a disznózsírt vagy a szalonnát, mellé pedig előszeretettel esszük a hagyományos nokedlit. És itt van a kutya elásva!
Kutatásunkból az is kiderült, hogy a magyar gyerekek zsírfogyasztása lényegesen magasabb az ajánlottnál, míg a rostfogyasztás jóval alatta van. Pedig a túlzott zsírfogyasztás amellett, hogy testsúly gyarapodáshoz vezethet, növelheti a felnőttkori szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is.
A hagyományos receptek újragondolásával olyan alapanyagokat vezethetsz be az étrendbe, melyek úgy járulnak hozzá az egész család egészségének megőrzéséhez, hogy közben nem kell lemondani a kedvenc fogásaitokról.
Nagyon sokat segít a zsiradék csökkentésében, ha olyan edényeket használsz, amiben nem égnek le az alapanyagok. Így szinte alig kell a zöldségek pirításához vagy a hús sütéséhez olajat használni.
Szuper finom csirkepaprikás rostban gazdag körettel
Ne felejtsd el a salátát sem, ezzel hozzájárulsz a család zöldségfogyasztásához, és egyébként is nagyon jól illik a csirkepaprikáshoz. A hagyományos uborkasaláta mellett a paradicsomsaláta, káposztasaláta is remek választás.