Zöldfűszeres pulykamell szőlős mártással és gyömbéres rizzsel

Étkezés
pulykahús
Lepd meg a családot valami különlegessel!

Hozzávalók

  • 70 dkg pulykamell
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • 3 szál rozmaring
  • 1 bögre jázminrizs
  • 40 dkg szőlő (lehet piros is)
  • 2 ek cukor
  • olaj a sütéshez
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A pulykamellet sózd, borsozd. forró serpenyőben, olajon pirítsd meg a rozmaring ágat, majd a rozmaringos olajban hirtelen süsd meg a pulykamellet úgy, hogy szép barnás kéreg vegye körbe.
  2. Tedd a húst tepsibe, és sütőben süsd tovább 70 percig 180 fokon. 
  3. A rizst olajon pirítsd meg, csipet sót adj hozzá, majd főzd meg. Főzés közben add hozzá a gyömbért is. 
  4. A szőlőt szemezd le, vágd félbe a szemeket, kevés cukorral kevergetve süsd serpenyőben 5 percig. Amikor megfőtt, pihentesd egy kicsit. 
  5. A sütőből vedd ki a húst, pihentesd ezt is 10 percig, majd szeleteld fel. 
  6. Tálald a gyömbéres rizzsel és a szőlős mártással.