Wellington sertésszűzből

Étkezés
Wellington
Ahhoz, hogy csodás hamis Wellingtont tálalj, a sertésszűz is kitűnő választás.
4

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst forgasd meg a fűszerkeverékben.
  2. Serpenyőben, felhevített vajon, 4 percig forgasd, hogy szép aranybarna kéreg süljön rá, majd pihentesd letakarva.
  3. Állítsd össze a bevonó krémet, amivel majd bekened a leveles tésztát - Ehhez két tippet is mutatunk lenn.
  4. Fektesd a tepsibe a leveles tésztát, tedd rá az elősütött húst, a krémet kend a húsra és köré. Fontos, hogy a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel a tésztát a húsra, és a széleit nyomkodd le.
  5. Süsd 200 C°-ra előmelegített sütőben 30 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.


Két ízvilág a krémhez, amivel kipróbálhatod a sertést:

  • Piríts le egy evőkanál olajon hagymát, gombaszeleteket és csirkemájat, sózd, borsozd ízlés szerint! Tedd az aprítógépbe és turmixold krémesre. 
  • Használj natúr krémsajtot és fokhagymát. A két gerezd fokhagymát törj össze, keverd el a 8 evőkanál sajttal, sózd, borsozd. Mehet máris a húsra, és tekerheted is a tésztába.