Villám zöldséges tészta

Étkezés
Zöldséges tészta gyorsa
Ezt a receptet azért szeretjük, mert elég egy fazék, és az eredmény egy könnyű egytálétel, szezonális zöldségekkel! Válasszatok hozzá teljes kiőrlésű- vagy durumtésztát, így hozzájárultok a napi rostbevitelhez is.
4

Hozzávalók

  • 50 dkg penne tészta, durum- vagy teljes kiőrlésű tésztából 
  • 2 l víz a tészta főzéshez 
  • 2 db cukkini 
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 1 csokor újhagyma 
  • 1 csomag MAGGI Penne alla Boscaiola alap 
  • 2 dl víz 
  • 50 ml tejszín 
  • 10 dkg parmezán sajt 
  • 2 ek só 

Elkészítés

  1. A cukkinit pucold meg, és vágd kis kockákra, vagy reszeld le nagylyukú reszelővel, az újhagymát pedig szeleteld karikákra. 
  2. Egy nagyobb fazékban forralj fel 2 liter vizet, tedd bele a sót, majd a feldarabolt zöldségeket és a száraztésztát,  majd alacsony lángon főzd 10 percig! Akkor jó, ha a tészta al dente, a víz pedig majdnem elfőtt. Míg a tészta fő, 2 dl hideg vízben keverd el a MAGGI alapot, alacsony lángon, kevergetés mellett forrald fel!  Vedd le a tűzről, és adj hozzá 50 ml tejszínt!  
  3. Mikor a tészta és a zöldségek megfőttek, öntsd le róluk a maradék vizet, majd öntsd őket nyakon a kész tejszínes szósszal. Óvatosan keverd össze, és már tálalhatod is! 
  4. Tálaláskor szórd meg parmezánnal! 

A zöldségeket variálhatod is, attól függően mit szerettek inkább. Jól áll ennek a receptnek a brokkoli, apró rózsáira bontva, vagy a nagyon vékonyra szeletelt répa is.