Étkezés
Ezt a receptet azért szeretjük, mert elég egy fazék, és az eredmény egy könnyű egytálétel, szezonális zöldségekkel! Válasszatok hozzá teljes kiőrlésű- vagy durumtésztát, így hozzájárultok a napi rostbevitelhez is.
4
Hozzávalók
- 50 dkg penne tészta, durum- vagy teljes kiőrlésű tésztából
- 2 l víz a tészta főzéshez
- 2 db cukkini
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
- 1 csomag MAGGI Penne alla Boscaiola alap
- 2 dl víz
- 50 ml tejszín
- 10 dkg parmezán sajt
- 2 ek só
Elkészítés
- A cukkinit pucold meg, és vágd kis kockákra, vagy reszeld le nagylyukú reszelővel, az újhagymát pedig szeleteld karikákra.
- Egy nagyobb fazékban forralj fel 2 liter vizet, tedd bele a sót, majd a feldarabolt zöldségeket és a száraztésztát, majd alacsony lángon főzd 10 percig! Akkor jó, ha a tészta al dente, a víz pedig majdnem elfőtt. Míg a tészta fő, 2 dl hideg vízben keverd el a MAGGI alapot, alacsony lángon, kevergetés mellett forrald fel! Vedd le a tűzről, és adj hozzá 50 ml tejszínt!
- Mikor a tészta és a zöldségek megfőttek, öntsd le róluk a maradék vizet, majd öntsd őket nyakon a kész tejszínes szósszal. Óvatosan keverd össze, és már tálalhatod is!
- Tálaláskor szórd meg parmezánnal!
A zöldségeket variálhatod is, attól függően mit szerettek inkább. Jól áll ennek a receptnek a brokkoli, apró rózsáira bontva, vagy a nagyon vékonyra szeletelt répa is.