Étkezés
Recept a nagyvilágból :-)
Hozzávalók
- 1 zacskó natúr tortilla chips
- 60 dkg darált marha- vagy sertéshús
- 1 db kis vörösbab konzerv
- 1 db kis kukorica konzerv
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2-3 ek olaj
- 1 nagy doboz tejföl
- 20 dkg sajt reszelve
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 1 tk MAGGI BBQ fűszerkeverék
- fél jégsaláta
- 4-5 szem paradicsom
Elkészítés
- A hagymát olajon párold üvegesre, add hozzá a darált húst és pirítsd meg. Fűszerezd a MAGGI fűszerkeverékekkel. Mivel ezek a fűszerek már a sót is tartalmazzák, az ételt nem szükséges külön sóznod.
- A babkonzerveket tedd mixerbe és csinálj a chilis babból pürét. Jót tesz a babpürének is egy csipet Pikáns fűszerkeverék, ha szereted az enyhén csípős fogásokat.
- A tepsi aljába szórd bele a chipset, terítsd el egyenlően. Kicsit érdemes megnyomkodni, hogy egyforma réteget képezzen.
- A chipsre egyenletesen szórd rá a darált húst, majd kend el rajta a babpürét és oszd el rajta a konzerv kukoricát. Végül szórd meg a tetejét a reszelt sajttal.
- Süsd 180 fokra előremelegített sütőben 20 percig.
- Tálalás előtt kend meg a tetejét tejföllel, és szórj mellé apróra tépkedett jégsalátát és kockára vágott paradicsomot.
Tálalásnál vágj négyzeteket, Kínáld mellé a maradék tejfölt, salátát és paradicsomot!