Villám mexikói a sütőből

Étkezés
Villám mexikói a sütőből
Recept a nagyvilágból :-)

Hozzávalók

  • 1 zacskó natúr tortilla chips
  • 60 dkg darált marha- vagy sertéshús
  • 1 db kis vörösbab konzerv
  • 1 db kis kukorica konzerv
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2-3 ek olaj
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg sajt reszelve
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
  • 1 tk MAGGI BBQ fűszerkeverék
  • fél jégsaláta 
  • 4-5 szem paradicsom

Elkészítés

  1. A hagymát olajon párold üvegesre, add hozzá a darált húst és pirítsd meg. Fűszerezd a MAGGI fűszerkeverékekkel. Mivel ezek a fűszerek már a sót is tartalmazzák, az ételt nem szükséges külön sóznod. 
  2. A babkonzerveket tedd mixerbe és csinálj a chilis babból pürét. Jót tesz a babpürének is egy csipet Pikáns fűszerkeverék, ha szereted az enyhén csípős fogásokat.
  3. A tepsi aljába szórd bele a chipset, terítsd el egyenlően. Kicsit érdemes megnyomkodni, hogy egyforma réteget képezzen.
  4. A chipsre egyenletesen szórd rá a darált húst, majd kend el rajta a babpürét és oszd el rajta a konzerv kukoricát. Végül szórd meg a tetejét a reszelt sajttal.
  5. Süsd 180 fokra előremelegített sütőben 20 percig.
  6. Tálalás előtt kend meg a tetejét tejföllel, és szórj mellé apróra tépkedett jégsalátát és kockára vágott paradicsomot.
     

Tálalásnál vágj négyzeteket, Kínáld mellé a maradék tejfölt, salátát és paradicsomot!