Sárgaborsó főzelék különleges fűszerekkel

Étkezés
Sárgaborsó főzelék
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, könnyű sárgaborsó főzelék rántás nélkül.

Hozzávalók

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1db MAGGI Erőleves kocka
  • 2 ek olaj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 csomag friss koriander apróra vágva (elhagyható)
  • 1 szárított chili
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sárgaborsót alaposan mosd át, majd hideg vízbe áztasd be legalább 2-3 órára.
  2. MAGGI Erőleves kockából készíts 1l alaplevet, majd tedd bele az egész vöröshagymát, a megpucolt fokhagyma gerezdeket és a sárgaborsót.
  3. Lassú tűzön főzd, míg a sárgaborsó megpuhul, de még nem lesz pépes.
  4. Közben olajon, közepes tűzön pirítsd kb. fél percig az összemorzsolt chilit, majd add hozzá az őrölt római köményt, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd a fűszereket, amíg a római kömény illatozni kezd. Vigyázz, ne hagyd sokáig pirulni, mert könnyen megég, és keserű lesz.
  5. Amikor a sárgaborsó puhára főtt, keverd hozzá a fűszeres olajat, sózd, borsozd.
  6. A zöldség felét tedd turmixgépbe, és pépesítsd, majd keverd össze a darabos sárgaborsóval.
  7. Ha túl sűrűnek érzed a főzeléket, egy kevés alaplével tudsz higítani rajta.
  8. Friss korianderrel tálalva fantasztikus, de ha nem kapsz koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel is.