Rakott zöldbab extra rostosan

Étkezés
Extra rostos zöldbab rakottas
Egy olyan rakott étel, amiben nincs hús, de nem is hiányzik belőle! Zöldbab és gabonák a porondon.
4

Hozzávalók

  • 500 g zöldbab 
  • 300 g árpagyöngy 
  • 1 bögre barnarizs 
  • 4 ek növényi olaj 
  • 5 ek tejföl 
  • 1 db MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz 
  • 10 dkg reszelt sajt 
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű vízben főzd elő 10 percig, öntsd le róla a maradék főzővizet. 
  2. A zöldbabot mosd meg, vágd le a végeit. Enyhén sós vízben főzd 5 percig, tedd félre. 
  3. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára. 
  4. A főtt árpagyöngyöt keverd össze a MAGGI szósszal, és 10 percig főzd. 
  5. A tepsibe rétegezd a bab felét és egyenletesen tedd rá a rizs felét.  
  6. Rétegezd rá a paradicsomszószos árpagyöngyöt, majd a maradék rizst és a babot. A tetejét kend meg tejföllel, szórd meg sajttal. 
  7. 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva süsd 35 percig, majd 10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje megpiruljon.