Étkezés
Egy olyan rakott étel, amiben nincs hús, de nem is hiányzik belőle! Zöldbab és gabonák a porondon.
4
Hozzávalók
- 500 g zöldbab
- 300 g árpagyöngy
- 1 bögre barnarizs
- 4 ek növényi olaj
- 5 ek tejföl
- 1 db MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz
- 10 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
Elkészítés
- Az árpagyöngyöt kétszeres mennyiségű vízben főzd elő 10 percig, öntsd le róla a maradék főzővizet.
- A zöldbabot mosd meg, vágd le a végeit. Enyhén sós vízben főzd 5 percig, tedd félre.
- A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben főzd puhára.
- A főtt árpagyöngyöt keverd össze a MAGGI szósszal, és 10 percig főzd.
- A tepsibe rétegezd a bab felét és egyenletesen tedd rá a rizs felét.
- Rétegezd rá a paradicsomszószos árpagyöngyöt, majd a maradék rizst és a babot. A tetejét kend meg tejföllel, szórd meg sajttal.
- 180 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva süsd 35 percig, majd 10 percig alufólia nélkül, hogy a teteje megpiruljon.