Pikáns csirke zöldségekkel

Étkezés
Zöldséges pikáns csirke
Tűzhelyen, serpenyőben is készítheted, de ha szerettek grillezni, serpenyő helyett grilltálcára tedd a hozzávalókat, és úgy süsd meg őket a parázs fölött. Sőt, ha még izgalmasabbá tennéd, szúrd őket nyársra!
4

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell filé 1,5 cm-es kockákra vágva 
  • 2 kaliforniai paprika csíkokra szeletelve 
  • 1 kis fej vöröshagyma karikákra vágva 
  • 25 dkg gomba felszeletelve 
  • 2 ek szójaszósz (elhagyható) 
  • 250 g barnarizs 
  • 8 ek THOMY Édes Chili szósz
  • 3-4 ek olaj 
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Forró, sós vízben főzd puhára a rizst. 
  2. Míg fő a rizs, kevés olajon, forró serpenyőben süsd meg a kockákra vágott húst. 
  3. Egy másik serpenyőben pedig fonnyaszd meg a hagymát, majd piríts meg a zöldségeket. Ha van otthon szójaszósz, miután megpuhultak az zöldségek, adj hozzájuk 2 evőkanállal, és rottyants még rajtuk egyet. Ízlés szerint sózd, borsozd. (Ha szójaszószt is tettél rá, óvatosan bánj a sóval, mert a szójaszósz elég sós) 
  4. A kisült húst forgasd meg a THOMY Édes Chili szószban, tálald mellé a rizst és a zöldségeket!