Étkezés
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető olasz recept.
Hozzávalók
- 500 g darált sertéshús
- 1 tojás
- 2 tk pirospaprika
- 2 tk oregánó
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 zsemle tejbe áztatva
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 1 csokor bazsalikom apróra vágva
- só, bors ízlés szerint
- 1 üveg MAGGI bazsalikomos-fokhagymás paradicsomszósz
- 3 ek olaj
Elkészítés
- A húsgolyóhoz keverd össze a húst, a fűszereket, a tojást és az alaposan kinyomkodott, és darabokra tépett zsömlét, kézzel dolgozd össze a masszát.
- Formázz belőle diónyi méretű golyókat, és egy nagy, forró serpenyőben, olajon pirítsd őket pár percig.
- Öntsd a húsgolyókra a paradicsomszószt, és alacsony lángon, fedő alatt főzd kb. 20 percig, amíg a húsgolyók átfőnek.
- Köretben nagyon jól illik hozzá -és villámgyorsan el is készíthető- a kuszkusz.
Ha a paradicsomszósz nagyon besűrűsödne, kevés vízzel higíthatod.
Ha pedig igazán különlegeset szeretnél, adj hozzá egy kevés vörösbort.