Étkezés
...avagy lecsó egy kicsit másképp.
4
Hozzávalók
- 3-4 ek olaj
- 1 padlizsán kockákra vágva
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 1 kaliforniai paprika kis kockákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt római kömény
- szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
- só, bors ízlés szerint
- 6 paradicsom kockákra vágva
- 2,5 dl MAGGI zöldfűszeres bolognai szósz
- 1 tk cukor
- 6 tojás
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- ½ dl víz
Elkészítés
- Serpenyőben, kevés forró olajon pirítsd le a padlizsánt, majd egy tálban tedd félre.
- Ugyanebben a serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, chilit, római köményt és a koriandert. Ez közepes lángon történjen, nehogy megégjenek a fűszerek. 1-2 perc múlva, mikor már érzed a fűszeres aromát, vedd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát is. Add hozzá a felkockázott paprikát valamint egy evőkanál vizet, tedd vissza a tűzre és kevergetés mellett párold, míg a paprika megpuhul (kb. 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek.
- Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Az utolsó 5 perceben tedd bele a padlizsánokat is. Mivel ezeket már az elején puhára sütötted, csak annyi idő kell neki, míg az ízek szépen összefőnek. Főzés közben kóstold meg a „lecsót”, és fűszerezd, ha szükséges.
- Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe öntsd bele egyesével a 6 tojást.
- Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek.
- Végül szórd bele a petrezselymet vagy koriandert.