Padlizsános shakshuka

Étkezés
Padlizsános shakshuka
...avagy lecsó egy kicsit másképp.
4

Hozzávalók

  • 3-4 ek olaj
  • 1 padlizsán kockákra vágva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kaliforniai paprika kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • szárított chili ízlés szerint (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 paradicsom kockákra vágva
  • 2,5 dl MAGGI zöldfűszeres bolognai szósz
  • 1 tk cukor
  • 6 tojás
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • ½ dl víz

Elkészítés

  1. Serpenyőben, kevés forró olajon pirítsd le a padlizsánt, majd egy tálban tedd félre.
  2. Ugyanebben a serpenyőben forró olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát, chilit, római köményt és a koriandert. Ez közepes lángon történjen, nehogy megégjenek a fűszerek. 1-2 perc múlva, mikor már érzed a fűszeres aromát, vedd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát is. Add hozzá a felkockázott paprikát valamint egy evőkanál vizet, tedd vissza a tűzre és kevergetés mellett párold, míg a paprika megpuhul (kb. 10 perc). Ha úgy érzed, nincs alatta elég folyadék, adj hozzá egy kevés vizet, nehogy a fűszerek vagy a hagyma odaégjenek.
  3. Tedd a serpenyőbe a paradicsomot, a paradicsomszószt és a cukrot is, majd főzd újabb 10-12 percig, míg a paradicsomszósz elkezd besűrűsödni. Az utolsó 5 perceben tedd bele a padlizsánokat is. Mivel ezeket már az elején puhára sütötted, csak annyi idő kell neki, míg az ízek szépen összefőnek. Főzés közben kóstold meg a „lecsót”, és fűszerezd, ha szükséges.
  4. Egy kanál segítségével készíts a zöldséges masszába 6 mélyedést a tojásoknak, majd ezekbe öntsd bele egyesével a 6 tojást.
  5. Fedő alatt, alacsony lángon főzd, amíg a tojások megsülnek.
  6. Végül szórd bele a petrezselymet vagy koriandert.