Étkezés
Az egyik kedvenc zöldségfasírtunk, ami hamburgerbe is kiváló.
4
Hozzávalók
- 1 nagyobb padlizsán
- 100 g zabpehely
- 1 dl tej vagy növényi ital
- 1 tojás
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek MAGGI Grill Zöldség fűszerkeverék
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágd a padlizsánt kb. 2 cm es kockákra vagy ujjnyi vastag karikákra és vékonyan kend meg olajjal. Sózni nem szükséges, mert a fasírt ízesítéséhez használt MAGGI fűszerkeverék sót is tartalmaz!
- 220 fokra előmelegített sütőben süsd puhára, vagy serpenyőben pirítsd meg (ez esetben praktikus, ha karikák helyett kockákra vágod).
- Míg sül, a zabpelyhet áztasd tejbe vagy növényi italba (pl. rizstejbe). Ha a zabpehely már megszívta magát, alaposan nyomkodd ki, és tedd félre.
- Miután megsült, várj, míg kihűl, majd egy nagyobb tálban dolgozd össze a többi hozzávalóval úgy, hogy egy fasírt szerű massza legyen belőle. Kóstold meg, hogy elég fűszeresnek érzed-e, és ízlés szerint adj még hozzá a fűszerkeverékből, ha szükséges.
- A masszából készíts a hamburger húspogácsájához hasonló formákat, és forró serpenyőben, kevés olajon süsd mindkét oldalát 3 percig. Ha amúgy is sütőben sütötted a padlizsánokat, jó megoldás az is, hogy miután megsültek, nem kapcsolod ki a sütőt, hanem gyorsan összeállítod a „fasírtokat”, és sütőpapírral bélel tepsin visszateszed őket a sütőbe. Ez esetben kb. 15-20 perc, míg készre sül.