Étkezés
Elkészítése roppant egyszerű, nagyon hasonlít a padlizsánkrémhez.
Hozzávalók
- 2 közepes méretű padlizsán
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olaj
- 1 dl görög joghurt
- 1 ek citromlé
- 2 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 nagyobb marék dió rusztikusra törve
- só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat hosszában vágd ketté, húsukat alaposan szurkáld meg villával. Locsolj mindegyik félre 1-1 ek olajat, és sózd be őket.
- 220 fokra előmelegített sütőben süsd a padlizsánokat, míg alaposan megbarnulnak és megpuhulnak, ez kb. 40 perc.
- Míg a padlizsán sül, száraz serpenyőben pirítsd meg a rusztikusra tört diót.
- A sült padlizsánok húsát kanalazd egy turmixgépbe, add hozzá a zúzott fokhagymát, a MAGGI fűszerkeveréket, a pirított diót és a citromlevet, majd turmixold őket krémesre.
- Keverd hozzá a joghurtot is, és szórd rá a friss petrezselymet!