Joghurtos-diós padlizsánpüré

Étkezés
padlizsánpüré
Elkészítése roppant egyszerű, nagyon hasonlít a padlizsánkrémhez.

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 ek citromlé
  • 2 tk MAGGI fokhagymás fűszerkeverék
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 nagyobb marék dió rusztikusra törve
  • só ízlés szerint

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában vágd ketté, húsukat alaposan szurkáld meg villával. Locsolj mindegyik félre 1-1 ek olajat, és sózd be őket.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben süsd a padlizsánokat, míg alaposan megbarnulnak és megpuhulnak, ez kb. 40 perc.
  3. Míg a padlizsán sül, száraz serpenyőben pirítsd meg a rusztikusra tört diót.
  4. A sült padlizsánok húsát kanalazd egy turmixgépbe, add hozzá a zúzott fokhagymát, a MAGGI fűszerkeveréket, a pirított diót és a citromlevet, majd turmixold őket krémesre.
  5. Keverd hozzá a joghurtot is, és szórd rá a friss petrezselymet!