Gombás puliszka villámgyorsan

Étkezés
gombás puliszka
Puliszka vagy polenta, azaz kukoricakása.
4

Hozzávalók

  • 7 dl víz
  • 1 db MAGGI Gombaleveskocka
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 kis fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • só, bors, rozmaring, majoranna ízlés szerint

Elkészítés

  1. A vizet forrald fel egy lábosban, add hozzá a MAGGI Gombaleveskockát. Mikor a kocka feloldódott, fokozatosan öntsd a vízbe a kukoricadarát. Sűrű kevergetés mellett kb. 20-25 perc alatt főzd készre. A főzési idő vége felé kóstold meg, ha szükséges, sózd, borsozd.
  2. Míg a puliszka elkészül, kevés olajon fonnyaszd meg a hagymákat, majd add hozzá a gombát, fűszerezd ízlés szerint.
  3. Tálaláskor halmozd a gombát a krémes puliszka tetejére.

Ha nem szeretitek a puliszka krémes állagát, a csökkentsd a receptben megadott víz mennyiségét, és miután megfőtt a kása, öntsd egy forró serpenyőbe (előtte tegyél alá kevés vajat)! Süsd meg mindkét oldalát, így egy szilárd, mégis szaftos finomság lesz belőle. Ehhez viszont jobban illik egy krémesebb öntet, úgyhogy ebben az esetben a sült gombához adj 1dl főzőtejszínt, és forrald össze, hogy egy tejszínes-gombás szószt kapj!