Fokhagymás-csípős spagetti

Étkezés
aglie olio
A legegyszerűbb olasz tészta!
2

Hozzávalók

  • 170 g spagetti
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 szárított chili összemorzsolva
  • 4 ek reszelt parmezán

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben főzd al dente-re. Ha bizonytalan vagy, hogyan lesz tökéletes állagú a tésztád, mindenképp olvasd el korábbi cikkünket!
  2. Míg a tészta fő, készítsd el az olajos „szószt”! Alacsony lángon forrósítsd fel az olajat, de vigyázz, hogy ne égjen meg, mert az olívaolajnak nagyon nem tesz jót. Tedd a forró olajba a zúzott fokhagymát és a morzsolt chilit, és folyamatos kevergetés mellett pirítsd amíg kiengedik az aromákat. Nagyon figyelj, mert a fokhagyma könnyen megég. Elég neki 1-2 perc, aztán vedd le a tűzről.
  3. Amint kifőtt a tészta, öntsd le róla a levet, és öntsd rá a csípős, fokhagymás olajat. Alaposan keverd el, majd tálalhatod is.
  4. Szórj a tetejére parmezánt.

Egy pár csepp citromlé is nagyon jót tesz neki tálaláskor. Ha pedig egy kicsit különlegesebbre vágysz, a fokhagymás olajban süss meg pár garnélát vagy koktélrákot.