Étkezés
Hihetetlenül gyönyörű és ízletes ez az egytálétel, ami magában is megállja a helyét, de húsok mellé köretnek is kiváló.
4
Hozzávalók
- 1 hosszabb édesburgonya meghámozva, karikákra vágva
- 4 kisebb burgonya meghámozva, karikákra vágva
- 3 közepes cékla meghámozva, karikákra vágva
- 1 kis doboz mascarpone
- kb. 1dl sovány tej
- 10 dkg parmezán lereszelve
- 1 ek friss rozmaring vagy kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 5 dkg füstölt trappista sajt lereszelve
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A mascarpone-t keverd össze annyi tejjel, hogy könnyen kenhető legyen, de ne folyós.
- Miután megpucoltad és vékony karikákra vágtad a zöldségeket, fajtánként tedd őket külön tálba.
- Minden zöldségre öntsd a tejes mascarpone, a parmezán és a kakukkfű negyedét, sózd borsozd, és forgasd át, míg a zöldségeken jól eloszlik a többi hozzávaló.
- Egy hőálló tál vagy tepsi aljára öntsd a maradék mascarpone, parmezán, kakukkfű és a zúzott fokhagyma keverékét.
- Erre a képen látható módon helyezz egy sor édesburgonyát, mellé egy sor krumplit, majd egy sor céklát. Folytasd ezt addig, míg a zöldségek elfogynak.
- Takard be alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Ezután vedd le a fóliát szórd a zöldségekre a reszelt sajtot, süsd tovább addig, míg a sajt megolvad, és aranybarna lesz (ha kell, emelhetsz a hőfokon, vagy grill fokozatra állíthatod a sütőt)