Étkezés
Egy egyszerűen elkészíthető, különleges csirkés recept, ami az ünnepi menüben is megállja a helyét.
2
Hozzávalók
- 1 kis fej karfiol rózsáira szedve
- 2 szelet csirkemell filé
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 nagy marék zöld saláta
- só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- 1 MAGGI Erőleves kocka
- 4-5 ek olaj
- 1 szárított chili összemorzsolva
A mártáshoz
- 2 csokor petrezselyem
- 1 kis marék dió
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A rózsáira szedett karfiolt tedd fel főni forrásban levő vízbe, tegyél a vízbe 1 MAGGI Erőleves kockát is. Közben melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
- Amíg a karfiol fő (kb. 10 perc), készítsd el a mártást. Ehhez az összetevőket tedd turmixgépbe, és turmixszold simára. Ha nem elég krémes, adj még hozzá olívaolajat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Mikor a karfiol megfőtt(ne főzd túl puhára), vedd ki a főzővízből, csepegtesd le, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg a chilivel, 1 kk sóval, és egy kevés borssal elkevert olajjal, és tedd be a sütőbe. Helyezd mellé a koktélparadicsomokat is, és addig süsd őket, amíg a karfiol szép, aranybarnára sül. Ez kb. 20 perc.
- Amíg a karfiol sül, a csirkemell szeleteket egy kevés olajon süsd ki, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel.
- Tálaláshoz a sült zöldségek alá tegyél egy kevés salátát, és locsold meg őket egy kevés petrezselyem mártással.