Csirke pikáns, ropogós sült karfiollal, diós petrezselyem mártással

Étkezés
ropogós sült karfiol
Egy egyszerűen elkészíthető, különleges csirkés recept, ami az ünnepi menüben is megállja a helyét.
2

Hozzávalók

  • 1 kis fej karfiol rózsáira szedve
  • 2 szelet csirkemell filé
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 1 nagy marék zöld saláta
  • só, bors, kakukkfű ízlés szerint
  • MAGGI Erőleves kocka
  • 4-5 ek olaj
  • 1 szárított chili összemorzsolva

A mártáshoz

  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 kis marék dió
  • 2 ek olívaolaj 

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt tedd fel főni forrásban levő vízbe, tegyél a vízbe 1 MAGGI Erőleves kockát is. Közben melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Amíg a karfiol fő (kb. 10 perc), készítsd el a mártást. Ehhez az összetevőket tedd turmixgépbe, és turmixszold simára. Ha nem elég krémes, adj még hozzá olívaolajat. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  3. Mikor a karfiol megfőtt(ne főzd túl puhára), vedd ki a főzővízből, csepegtesd le, tedd  sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg a chilivel, 1 kk sóval, és egy kevés borssal elkevert olajjal, és tedd be a sütőbe. Helyezd mellé a koktélparadicsomokat is, és addig süsd őket, amíg a karfiol szép, aranybarnára sül. Ez kb. 20 perc.
  4. Amíg a karfiol sül, a csirkemell szeleteket egy kevés olajon süsd ki, fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel.
  5. Tálaláshoz a sült zöldségek alá tegyél egy kevés salátát, és locsold meg őket egy kevés petrezselyem mártással.