Corn dog

Étkezés
corn dog

Hozzávalók

A tésztához

  • 200 g kukoricaliszt
  • 100 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 tk sütőpor
  • 2 dl tej
  • só ízlés szerint

A sütéshez és összeállításhoz

  • 1 kg virsli
  • olaj a sütéshez
  • hurkapálcák

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit keverd homogén masszává, egy sűrű palacsintatészta lesz belőle. Tedd egy olyan magas pohárba, hogy a virsliket bele tudd majd teljesen meríteni.
  2. A virsliket tűzd fel a hurkapálcákra és mártsd a tésztába. A tészta sűrűségétől függ, hogy mennyi fog a virslire tapadni. Ha túl folyékony a tészta, akkor könnyen lecsúszik a virsliről, ezért érdemes kicsit sűrűbbre hagyni. A sűrűséget pedig a folyadék és liszt arányával tudod szabályozni.
  3. A tésztába mártott virsliket azonnal tedd forró olajba, hogy szép aranybarnára süljenek. 
  4. Miután kivetted a serpenyőből, tedd konyhai papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla.