Étkezés
Hozzávalók
A tésztához
- 200 g kukoricaliszt
- 100 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 2 dl tej
- só ízlés szerint
A sütéshez és összeállításhoz
- 1 kg virsli
- olaj a sütéshez
- hurkapálcák
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit keverd homogén masszává, egy sűrű palacsintatészta lesz belőle. Tedd egy olyan magas pohárba, hogy a virsliket bele tudd majd teljesen meríteni.
- A virsliket tűzd fel a hurkapálcákra és mártsd a tésztába. A tészta sűrűségétől függ, hogy mennyi fog a virslire tapadni. Ha túl folyékony a tészta, akkor könnyen lecsúszik a virsliről, ezért érdemes kicsit sűrűbbre hagyni. A sűrűséget pedig a folyadék és liszt arányával tudod szabályozni.
- A tésztába mártott virsliket azonnal tedd forró olajba, hogy szép aranybarnára süljenek.
- Miután kivetted a serpenyőből, tedd konyhai papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla.