Étkezés
Serpenyőben is elkészítheted, de bográcsban sokkal jobb! :)
4
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 60 dkg sovány darált marhahús
- 1 konzerv vörösbab (400g)
- 1 konzerv kukorica
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- 1 dl vörösbor (elhagyható)
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 300 g sűrített paradicsom
- 1 tk római kömény
- 1 tk bazsalikom
- 1 szárított chili összemorzsolva
- só, bors ízlés szerint
- 4-5 ek olaj
- 1,5 dl víz
Elkészítés
- A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az összemorzsolt, szárított chilit.
- Vedd el a tűzről, öntsd bele az őrölt pirospaprikát, keverd el alaposan, majd a tűzre visszatéve öntsd fel kevés vízzel.
- Keverd el benne a kaliforniai paprikát és a darált húst, pirítsd, amíg kifehéredik.
- Öntsd fel paradicsomszósszal és a borral, majd fűszerezd.
- Tedd bele a babot, a kukoricát, alaposan forgasd össze a hússal és főzd, amíg megpuhulnak.