Chilis bab bográcsban

Étkezés
Chilis bab
Serpenyőben is elkészítheted, de bográcsban sokkal jobb! :)
4

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sovány darált marhahús
  • 1 konzerv vörösbab (400g)
  • 1 konzerv kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1 dl vörösbor (elhagyható)
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 300 g sűrített paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 szárított chili összemorzsolva
  • só, bors ízlés szerint
  • 4-5    ek olaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

  1. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát és az összemorzsolt, szárított chilit. 
  2. Vedd el a tűzről, öntsd bele az őrölt pirospaprikát, keverd el alaposan, majd a tűzre visszatéve öntsd fel kevés vízzel. 
  3. Keverd el benne a kaliforniai paprikát és a darált húst, pirítsd, amíg kifehéredik. 
  4. Öntsd fel paradicsomszósszal és a borral, majd fűszerezd.
  5. Tedd bele a babot, a kukoricát, alaposan forgasd össze a hússal és főzd, amíg megpuhulnak.