Carbonara spagetti

Étkezés
Carbonara spagetti
Bacon és parmezán – csak jó lehet.
2

Hozzávalók

  • 170 g spagetti
  • 3 tojás
  • 70 g kockákra vágott bacon
  • 7-8 dkg reszelt parmezán
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben főzd al dente-re.
  2. Míg a tészta fő, a felkockázott bacont (húsos szalonnát) egy nagy serpenyőben pirítsd le. 
  3. Egy tálban keverd össze a tojásokat és a parmezánt, sózd, borsozd. A parmezánból annyit tegyél félre, amit majd a tészta tetejére szórsz.
  4. Mikor a tészta megfőtt, szűrd le, de a főzővizet ne öntsd ki!
  5. A leszűrt tésztát tedd a serpenyőbe, amiben a pirított bacon van, merj rá kb. 4 ek főzővizet, majd öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergesd! Mivel a tészta és a főzővíz még forró, a tojás a kevergetés közben 1-2 perc alatt selymes krémmé alakul át. 
  6. Azonnal tálald, szórj rá parmezánt, és reszelj rá még egy kevés borsot.