Brownie

Étkezés
brownie
Egyszerű és szuper finom.
4

Hozzávalók

  • 2 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 2 bögre barna cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1/4 bögre kókuszolaj vagy olvadt vaj 
  • 1,5 bögre tej (helyettesíthető növényi itallal pl. mandulatejjel is) 
  • csipet só
  • 3 tojás 
  • 1 tk vanília aroma (elhagyható)
  • 1,5 tábla BOCI étcsokoládé

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
  2. Keverd össze a lisztet, cukrot, sót, sütőport és a kakaóport, majd add hozzá a tejet, tojásokat, vanília kivonatot, olajat és alaposan keverd el.
  3. A csokit törd kockákra, és mikróban pár másodperc alatt melegítsd puhára, majd keverd egyenletesen a tésztába.
  4. Az egészet öntsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, reszelj a tetejére a maradék csokiból. 
  5. Süsd kb 30-35 percig, míg a tészta kezd elválni a tepsi szélétől, és ha hústűt szúrsz a közepébe, nagyjából tésztamentesen tudod kihúzni.
  6. Miután kivetted a sütőből, várj nagyjából 30 percet, mielőtt szeletelnéd.