Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek, ha otthon az egész család

Főzés a gyerekekkel

Játékokkal az egészségesebb gyermekekért

10 ötlet, amivel a gyermeked egészségesebben étkezik és többet mozog!

Nem kell, hogy stresszeljen, hogy kiegyensúlyozott étrendre és mozgásra ösztönözd a gyermekeidet.
A Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért globális kezdeményezésünk részeként összegyűjtöttünk néhány szórakoztató játékot, melyek segíthetnek, hogy a gyerekek több vizet, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak, a nekik megfelelő adagot szedjék ki a tányérjukra és többet mozogjanak. 
Pörgesd fel őket!

 

 1. Művészi tányéralátétek 
  Az unalmas régi tányéralátétek ideje elmúlt. Eljött a művészi tányéralátétek kora. Tölts le és nyomtass ki egy kedvenc mese szereplős képet tányéralátétnek, amiből az étkezés befejeztével papírrepülőt hajtogathattok – akár jutalomként is, ha a gyermek kipróbált pár új ételt.
 2. Ki vagyok? 
  Ragassz fel egy állat matricát egy vizespohár aljára és játsszatok hidratáló barkochbát. Ahhoz, hogy a gyermeked kitalálja, hogy milyen állat van a matricán, innia kell egy kortyot, így megláthatod a pohár alját. Minden korty után kérdezhet egyet, amíg ki nem találja az elrejtett állatot.
 3. Állj fel! Ülj le! 
  Egy sor kulcsszóval életet vihetsz a passzív tevékenységekbe. Például tévénézés közben figyeljétek, hogy elhangzik-e a kulcsszó. Ha igen, gyorsan állj fel! Aki leggyorsabban felugrik az nyer. Ezután üljetek vissza és folytatódhat a film. 
 4. Felfedezőkártya
  Készítsetek étel felfedező kártyát. Válasszatok ki három ételt, amit meg fognak a gyerekek kóstolni a közeljövőben. A srácok színezzék ki, te pedig karikázd be, ha valamelyiket megkóstolták. Ha mind megvan, beválthatják egy közös társasozásra vagy más közös programra. Segít a kóstolási kedvben, ha bevonod őket is a főzőcskébe!
 5. Papírvadászat 
  Az izgalmas kincskereső feladatok alapját a különböző színű öntapadós címkék adják. Több kört is játszhattok egy post-it csomaggal. Rejtsd el a különböző színű címkéket a lakás különböző pontjain. A gyerekek a megtalált különböző színű címkékért pontot kapnak. Vagy állítsatok fel két csapatot, akik saját színt választanak, és eldugják a saját papírjaikat. Ezután adj a csapatoknak egy-egy percet, hogy a másik csapat színéből minél több címkét összeszedjenek.
 6. Rejtélyes magok 
  A gyermekek imádnak növényeket termeszteni főleg, ha végül a termést is megehetik. Tedd rejtélyessé az ültetést azzal, hogy nem árulod el, hogy milyen zöldség vayg fűszernövény fog nőni az általuk ültetett magokból. Ehhez mindössze ültetőcserépre, földre és különböző magokra van szükséged. A gyerekeknek pedig türelemre! 
 7. Vigyázz, kész, rajt! 
  Előfordulhat, hogy nehéz a családnak együtt reggeliznie, mert nincs rá elég idő. Időt takaríthatsz meg a reggeli rohanásban, ha előző este minél több dologgal előkészülsz, például megterítesz. Így amikor itt a reggeli ideje, együtt ülhettek asztalhoz.
 8. Táncolj, mint egy csillag 
  A tánc nagyszerű mozgásforma, ami fejleszti a koordinációt és új mozdulatokra tanít. Válassz ki egy koreográfiát, nyomtasd ki a lépéseket és gyakoroltasd a gyerekekkel. Aztán rejtsd el a papírt és ellenőrizd, hogy mennyire emlékeznek.
 9. Ízletes kockák 
  Hogyan tehetjük izgalmasabbá a vizet? Például, ha ízesítjük és színezzük. Készíts gyümölcsös jégkockát: vágj különböző gyümölcsöket apróra, tedd a jégkockakészítőbe, öntsd fel vízzel és fagyaszd le. Kész is! Viszlát unalmas víz, helló ízletes jégkocka!
 10. Tálaljatok okosan
  Látogassatok el az OKOSTÁNYÉR oldalára, nézzétek meg, hogy milyen arányban érdemes a tányérra szedni a különböző finomságokat, ha együtt tálaltok segít az egészséges étrend kialakításában.
Tudj meg többet a Nestlé az Egészségesebb Gyermekekért kiemelt kezdeményezésünkről, melynek célja segíteni, hogy a jövő generációi jobb ételeket és italokat fogyaszthassanak, és többet mozogjanak. A program célja, hogy 2030-ig 50 millió gyermeknek segíteni egészségesebb életet élni.