Könnyű és finom nyári fogások a családnak

Étkezés
Könnyű és finom nyári fogások a családnak
Nyáron a lehető legkevesebb időt szeretnél a konyhában tölteni, ugyanakkor fontos, hogy a család finom és kiegyensúlyozott étrendbe illő fogásokat egyen? Mindezt lehetőleg pénztárcabarát megoldásokkal?

A jó hír, hogy nyáron bővelkedünk szezonális alapanyagokban, amit érdemes ilyenkor maximálisan kihasználni. Ráadásul a melegben nem is nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, így egy hideg gyümölcs- vagy zöldségleves egy könnyű tésztaétellel tökéletes megoldás lehet.

A szezonális, helyi alapanyagok előnye - amellett, hogy változatos és ízletes ételeket készíthetsz belőlük -, hogy általában az áruk is kedvezőbb, ráadásul fenntarthatósági szempontból is jobb választásnak bizonyulnak, mint a nem szezonális és messziről szállított alapanyagok.

Amellett, hogy villámgyorsan elkészíthetők, ezek a nyári fogások a jól összeválogatott alapanyagoknak köszönhetően vitaminokban és tápanyagokban is gazdagok.

Nyári levesek egyszerűen

Olyan nyári levesrecepteket gyűjtöttünk össze, amiket főzni sem kell, és akár előre is elkészítheted őket. Így tényleg nem kell a szép időben a kelleténél többet a konyhában főzőcskézned.

Ez a hideg, spanyol zöldségleves az egyik legegyszerűbb és mégis nagyszerű recept, amit el tudsz képzelni. Finom, zamatos idényzöldségek zöldfűszerekkel, amiket csak bedobsz a turmixgépbe, és kész is.

Hideg gazpacho

Étkezés
hideg gazpacho
Ez a spanyol leves megunhatatlan, és tele van vitaminnal.

Ha szeretitek a kovászos uborkát, ez a hideg kovászos uborkakrém leves tuti befutó lesz

Kovászos uborkakrém leves

Étkezés
Kovászos uborkakrém leves
Ha ti is óriási kovászos uborka rajongók vagytok, ezt mindenképp ki kell próbálnotok. Egy pici főzés kell hozzá az alaplé elkészítéséhez, de az tényleg csak 3 perc.

Könnyű nyári főételek

Ha nyár, akkor lecsó. Tojással vagy rizzsel, kolbásszal vagy virslivel, franciásan padlizsánnal és cukkinivel vagy más szuper összetevővel megbolondítva? Ti hogy szeretitek leginkább?

Bárhogy is készítetted eddig, itt az ideje, hogy új vizekre evezz! Kísérletezz az alapanyagokkal, amivel egyrészt változatossá teheted a lecsót, másrészt remek lehetőség, hogy a megmaradt konyhai alapanyagokat kreatívan felhasználd, ezzel csökkentve az élelmiszer-pazarlást. 
Ha pedig még ennél is izgalmasabbá, ugyanakkor egyszerűbbé tennéd a lecsókészítést, a MAGGI Lecsó Alapot imádni fogod!

Maradékmentő tippek lecsóra hangolva

Étkezés
Készítsd el a nyár slágerét, a lecsót változatosan úgy, hogy közben takarékoskodsz a konyhában, és villámgyorsan elkészülsz. Tippjeinkkel két legyet üthetsz egy csapásra.
Maradékmentő tippek lecsóra hangolva

Ha pedig szuper tésztaételt kívánnátok meg, kóstoljátok meg ezt a tejszínes, sonkás-gombás rakott tésztát! 

Tejszínes, sonkás-gombás rakott tészta

Étkezés
Tejszínes, sonkás-gombás rakott tészta
Amit tulajdonképpen más alapanyagokból is elkészíthetsz. Nézz körül a kamrában és a hűtőben! Marad egy fél paprika, amit valószínűleg már nem esztek meg? A grillezésből megmaradt zöldségek ott figyelnek egy tárolóedényben? Vagy épp a levesben kifőtt csirkemell árválkodik a polcon? A rakott tésztában remek helyük lesz!
A MAGGI maradékmentő alapokkal gyerekjáték a konyhai megmaradt alapanyagok felhasználása, csak engedd szabadon a fantáziád!