A jó hír, hogy nyáron bővelkedünk szezonális alapanyagokban, amit érdemes ilyenkor maximálisan kihasználni. Ráadásul a melegben nem is nagyon kívánjuk a nehéz ételeket, így egy hideg gyümölcs- vagy zöldségleves egy könnyű tésztaétellel tökéletes megoldás lehet.
A szezonális, helyi alapanyagok előnye - amellett, hogy változatos és ízletes ételeket készíthetsz belőlük -, hogy általában az áruk is kedvezőbb, ráadásul fenntarthatósági szempontból is jobb választásnak bizonyulnak, mint a nem szezonális és messziről szállított alapanyagok.
Amellett, hogy villámgyorsan elkészíthetők, ezek a nyári fogások a jól összeválogatott alapanyagoknak köszönhetően vitaminokban és tápanyagokban is gazdagok.
Nyári levesek egyszerűen
Olyan nyári levesrecepteket gyűjtöttünk össze, amiket főzni sem kell, és akár előre is elkészítheted őket. Így tényleg nem kell a szép időben a kelleténél többet a konyhában főzőcskézned.
Ez a hideg, spanyol zöldségleves az egyik legegyszerűbb és mégis nagyszerű recept, amit el tudsz képzelni. Finom, zamatos idényzöldségek zöldfűszerekkel, amiket csak bedobsz a turmixgépbe, és kész is.
Ha szeretitek a kovászos uborkát, ez a hideg kovászos uborkakrém leves tuti befutó lesz
Könnyű nyári főételek
Ha nyár, akkor lecsó. Tojással vagy rizzsel, kolbásszal vagy virslivel, franciásan padlizsánnal és cukkinivel vagy más szuper összetevővel megbolondítva? Ti hogy szeretitek leginkább?
Bárhogy is készítetted eddig, itt az ideje, hogy új vizekre evezz! Kísérletezz az alapanyagokkal, amivel egyrészt változatossá teheted a lecsót, másrészt remek lehetőség, hogy a megmaradt konyhai alapanyagokat kreatívan felhasználd, ezzel csökkentve az élelmiszer-pazarlást.
Ha pedig még ennél is izgalmasabbá, ugyanakkor egyszerűbbé tennéd a lecsókészítést, a MAGGI Lecsó Alapot imádni fogod!
Ha pedig szuper tésztaételt kívánnátok meg, kóstoljátok meg ezt a tejszínes, sonkás-gombás rakott tésztát!