Bár a lecsó a magyar konyha hamisítatlan nyári fogása, azt bizonyára tudtad, hogy nem egy magyar „találmány”. A nemzetközi gasztronómiában is találkozhatsz vele, kicsit más fűszerezéssel, vagy kicsit eltérő alapanyagokkal. Így lett híres például a francia padlizsános-cukkinis lecsó a ratatouille, vagy a szuper paradicsomos-fűszeres közel-keleti lecsó a shakshuka. Miért érdekes ez számodra?
Azzal, hogy kicsit elrugaszkodsz a hagyományos magyaros lecsó recepttől, változatosabbá tudod tenni ezt a fantasztikus fogást, és biztosan nem fogod azt hallani, hogy: „Már megint lecsó?”. Emellett pedig szuper lehetőség ez a konyhai megmaradt alapanyagok és készételek felhasználására. Így a lecsód nem csak elképesztő finom és változatos lesz, de nagyban csökkenthetedaz élelmiszerpazarlást. Mert valószínűleg te is tudod, mi lesz különben a hűtőben maradt 2 szem gomba vagy kolbász darabka sorsa.
10 alapanyag, amivel feldobhatod a lecsót
1. padlizsán
2. cukkini
3. gomba
4. krumpli
5. rizs
6. csirkehús
7. bab
8. csirkemáj
9. kolbász
10. tojás
Variációk lecsóra
Ha már egyszer megfogalmazódott benned, hogy izgalmasabbá teszed a lecsót, a variációknak tényleg csak a képzeleted szabhat határt. Azért mi most adunk egy szuper tippet, és megosztunk egy fantasztikus lecsó receptet is.
Próbáltad már a Maggi Lecsó alapot? A MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben még felhasználható megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A lecsó alapot a napérlelte paradicsom és a zöldfűszerek teszik ellenállhatatlanul finommá.