Húsvéti menü egyszerűen

Étkezés
Húsvéti menü egyszerűen
Ha ezt a húsvéti menüt elkészíted, garantált a siker. Add meg a módját, de úgy, hogy közben jut időd másra is.

A húsvéti készülődés szóljon inkább a szórakozásról! Tölts a családdal minél több időt, fessetek közösen tojást, sétáljatok nagyokat a szabadban vagy társasozzatok otthon!

A húsvéti menü nem feltétlenül attól lesz különleges, hogy rengeteg időt töltesz vele.

Ezekkel a tippekkel a legegyszerűbb fogások is különlegesek lesznek:

  • Teremtsd meg a hangulatot! Tegyél barkát a vázába, dekoráld a lakást saját készítésű húsvéti díszekkel! Az asztalra is tegyél szép húsvéti szalvétát, és egy tálba a közösen festett tojásokból! 
  • A menü tervezésekor gondolj a tálalásra is! Amit megfőztél, tálald dekoratívan, vagy rögtön olyan fogásokkal tervezz, amik jól mutatnak a tányéron! 
  • Tervezzétek meg közösen a menüt! Dobj be pár ötletet, és engedd, hogy a gyerekek is részt vegyenek a tervezésben és akár a kivitelezésben is!

Tudtad, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen részt vesznek a konyhai előkészületekben általában egészségesebben étkeznek és nyitottabbak az újdonságokra? 

Előételnek vagy vendégvárónak tojáskrémes pirítós friss retekkel.

Tojáskrém

Tojáskrém recept
A tökéletes tojáskrém receptje
4

Hozzávalók

  • 3 db tojás 
  • 2 dkg vaj 
  • 1 kk mustár 
  • 2 ek 12%-os tejföl 
  • só, bors ízlés szerint 
  • víz a főzéshez 

Elkészítés

  1. A tojásokat forró vízben 8 perc alatt főzd keményre, pucold meg, villával törd rusztikusra.
  2. Keverd hozzá a többi hozzávalót, hagyd kihűlni. 
  3. Teljes kiőrlésű pirítóssal és friss retekkel tálald. 

Csodás, sárga sárgarépa krémleves

sárgarépa krémleves
Csodásan sárga. Díszítésnek nagyon jól mutat rajta a friss petrezselyem vagy korianderzöld, de pirított tökmaggal is nagyon finom.
4

Hozzávalók

  • 6-7 sárgarépa meghámozva, 2-3 cm-es szeletekre vágva
  • 1 ek vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk curry por
  • 6 dl víz
  • 1 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor petrezselyem, vagy koriander levél
  • 4-6 szlet bacon csíkokra vágva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Kevés vajon pirítsd üvegesre a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a curry port és kevergetés mellett főzd még 1 -2 percig. 
  2. Öntsd fel a MAGGI kockából készült alaplével, majd öntsd bele a feldarabolt répákat, és főzd addig, amíg megpuhul. Közben ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Botmixerrel keverd simára, kevés citromlével, friss petrezselyemmel vagy korianderrel ízesítsd, tálaláshoz száraz serpenyőben piríts hozzá pár szelet bacont! 

Húsvéti sonka franciásan 

Húsvéti sonka franciásan
Ahogyan nálunk is, úgy a franciáknál is szokás húsvétkor sonkát főzni, de a magyar szokástól eltérően, ők fehérborban főzik meg, majd kakukkfűvel, tárkonnyal, fokhagymával és petrezselyemmel ízesítik. Érdemes kipróbálni.
4

Hozzávalók

  • 3 kg-os sonka 
  • 3 dl fehér bor 
  • 2 fej vöröshagyma 
  • 2 tk kakukkfű 
  • 2 tk tárkony 
  • 2 gerezd fokhagyma  
  • 1 kis csokor petrezselyem  
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A sonkát egy éjszakára tedd hideg vízbe. 
  2. Öntsd a fehérbort egy nagy lábos vízbe, tedd bele a kakukkfüvet, a tárkonyt és a húsvéti sonkát, borsozd meg, és lassú tűzön főzd kb. 3 órát. A főzőlében hagyd kihűlni. 
  3. Ha szeretnéd autentikusan tálalni, miután kihűlt, szeleteld fel, és a szeletek közé szórj friss petrezselymet és egy kis összenyomott fokhagymát. Pihentesd egy kicsit a hűtőben, majd kezdődhet a lakoma. 

Tálaláskor ne felejts el a friss zöldségeket és a teljes kiőrlésű pékárut, így lesz igazán teljes és kiegyensúlyozott ez a fogás!