Ezekkel a fogásokkal igazából a hagyományos grill recept vonalon maradsz, de mutatunk pár trükköt, amitől a hagyományos fogások különlegesebbek lesznek.
Húspogácsa másképp
Hozzávalók
- 60 dkg báránylapocka darálva
- 1 csokor újhagyma apróra vágva
- 1 csokor friss koriander apróra vágva (a koriandertől lesz igazán különleges az íze, de ha nem szereted, használj helyette petrezselymet)
- 2 ek puha vaj
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- só, bors, szárított chili ízlés szerint
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 kk MAGGI BBQ fűszerkeverék
Elkészítés
A hozzávalókat alaposan dolgozd össze, pihentesd hűtőben kb. 2-3 órát, majd formázz belőle húspogácsákat. Grillen, vagy a sütőben, rácson süsd ki!
Remekül passzol hozzá a mentás uborkasaláta, amihez a lereszelt kicsavart uborkát, 1 gerezd fokhagymát és 5-6 apróra vágott menta levelet keverj görög joghurtba, sózd, borsozd, és adj hozzá kevés citromlevet, valamint olívaolajat.
Pikáns sistergő rák a grillről
Hozzávalók
- 4 darab garnélarák (lehet fagyasztott)
- 1 kk MAGGI Fokhagymás fűszerkeverék
- 2 koktélparadicsom félbe vágva
- 1 tk olvasztott vaj
- 2 ek tejszín
- szárított chili ízlés szerint
- csipet friss petrezselyem
Elkészítés
- Ha fagyasztott rákot használsz, hagyd, hogy kiengedjen, majd papírtörlővel itasd fel róla a felesleges nedvességet.
- A tejszínt keverd össze a vajjal, add hozzá a fűszereket, majd alaposan keverd össze a rákokkal.
- Egy alufólia lapra öntsd rá a keveréket, szórd rá a paradicsomokat és a petrezselymet, majd zárd össze a fóliát úgy, hogy ne hulljon ki belőle a sok finomság.
Érdemes több adagot egyben „bekeverni”, úgy sokkal gyorsabban megy. Arra figyelj, hogy a MAGGI fűszerkeverékek tartalmaznak sót is, úgyhogy nem lesz szükség külön sózásra!
Gombanyárs
Hozzávalók
- 50 dkg kis fejű csiperkegomba alaposan megtisztítva és hosszában félbevágva (ha jól megtisztítottad, nem is szükséges megpucolni)
- 2 ek olaj
- 1 ek MAGGI Grill Zöldség fűszerkeverék
- 2 ek balzsamecet
Elkészítés
- A megtisztított, félbevágott gombákat tűzd nyársra. Egy nyársra kerüljön legalább 4 fél gomba.
- A pác összetevőit keverd össze, majd konyhai ecset segítségével a gombákat alaposan kend be a páccal.
Ha fanyársat használsz, érdemes sütés előtt vízbe áztatni a pálcikákat.