Grillpácok, amikkel garantált a siker

Étkezés
Grillpác
Ha a hagyományos olaj-mustár kombótól elszakadnál kicsit, próbáld ki ezeket a egyszerű, mégis különleges pácokat.

A grillezés nem egy nagy ördöngösség. Ráadásul szabadtéren és a konyhában is grillezhetsz a lehetőségeidtől függően. Nem kell véget érjen a grillszezon az ősz beköszöntével! A konyhában nyilván nem faszenes, hanem elektromos grillt fogsz használni, ami persze más ízt kölcsönöz az alapanyagoknak. Ha azonban van egy-két jó grillpác recepted, az eredmény mindenképp fantasztikus lesz. 

A pácokat érdemes pár órával (vagy akár előző nap) a húsokra tenni, hogy jól megpuhuljanak, és a pác íze is átjárja őket. És persze a zöldségeket is érdemes bepácolni, nagyon jót tesz nekik. Remek alkalom a grillezés, hogy a MAGGI fűszerkeverékek közül kipróbáld a grill fűszerkeverékeket is! A BBQ, a Grill fűszerkeverékek mellett a MAGGI Grill zöldség fűszerkeveréket pont a zöldségekhez ajánljuk!

Pikáns citromos-fokhagymás pác

Ettől a páctól egyszerre lesz puha, zamatos és pikáns a hús. Adj neki sütés előtt legalább fél órát, de akkor lesz az igazi, ha akár 4-5 órát is áll a pácban. Természetesen hűtőben.

Hozzávalók:

  • 2 dl olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek barna cukor
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kis szárított chili összemorzsolva

Zöldfűszeres pác

Ezt a pácot a rengeteg fűszer teszi igazán különlegessé. Egyszerűen tegyél minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold össze őket. Jó húsokra és halakra egyaránt.

Hozzávalók:

  • 1 marék friss petrezselyem
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 szárított chili összemorzsolva – opcionális
  • ½fej vöröshagyma
  • 2 ek citromlé
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 dl olívaolaj

Barbecue pác

Ha egy különleges pácot keresel, amivel feledhetetlenné teheted a grillezést úgy, hogy közben nem kell bonyolult recepteket követned vagy összetevőket méricskélned, akkor ismerd meg a THOMY BBQ szószokat!
A THOMY BBQ szószok azért is fantasztikusak, mert szószként és pácként egyaránt használhatod őket, sőt akár mártogatóst is készíthetsz belőlük villámgyorsan.
Melyiket kóstolod meg először, a klasszikus füstös ízvilágú BBQ szószt, a mangótól édeskés Édes-savanyú, a pikánsan csípős keleties Édes chili vagy a karakteres Mexikói szószt?