A grillezés nem egy nagy ördöngösség. Ráadásul szabadtéren és a konyhában is grillezhetsz a lehetőségeidtől függően. Nem kell véget érjen a grillszezon az ősz beköszöntével! A konyhában nyilván nem faszenes, hanem elektromos grillt fogsz használni, ami persze más ízt kölcsönöz az alapanyagoknak. Ha azonban van egy-két jó grillpác recepted, az eredmény mindenképp fantasztikus lesz.
A pácokat érdemes pár órával (vagy akár előző nap) a húsokra tenni, hogy jól megpuhuljanak, és a pác íze is átjárja őket. És persze a zöldségeket is érdemes bepácolni, nagyon jót tesz nekik. Remek alkalom a grillezés, hogy a MAGGI fűszerkeverékek közül kipróbáld a grill fűszerkeverékeket is! A BBQ, a Grill fűszerkeverékek mellett a MAGGI Grill zöldség fűszerkeveréket pont a zöldségekhez ajánljuk!
Pikáns citromos-fokhagymás pác
Ettől a páctól egyszerre lesz puha, zamatos és pikáns a hús. Adj neki sütés előtt legalább fél órát, de akkor lesz az igazi, ha akár 4-5 órát is áll a pácban. Természetesen hűtőben.
Hozzávalók:
- 2 dl olívaolaj
- 3 ek citromlé
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 kis szárított chili összemorzsolva
Zöldfűszeres pác
Ezt a pácot a rengeteg fűszer teszi igazán különlegessé. Egyszerűen tegyél minden hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixold össze őket. Jó húsokra és halakra egyaránt.
Hozzávalók:
- 1 marék friss petrezselyem
- 1 marék bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 szárított chili összemorzsolva – opcionális
- ½fej vöröshagyma
- 2 ek citromlé
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek balzsamecet
- 2 dl olívaolaj
Barbecue pác
Ha egy különleges pácot keresel, amivel feledhetetlenné teheted a grillezést úgy, hogy közben nem kell bonyolult recepteket követned vagy összetevőket méricskélned, akkor ismerd meg a THOMY BBQ szószokat!
A THOMY BBQ szószok azért is fantasztikusak, mert szószként és pácként egyaránt használhatod őket, sőt akár mártogatóst is készíthetsz belőlük villámgyorsan.
Melyiket kóstolod meg először, a klasszikus füstös ízvilágú BBQ szószt, a mangótól édeskés Édes-savanyú, a pikánsan csípős keleties Édes chili vagy a karakteres Mexikói szószt?