Gondoltad, hogy a puliszka ilyen izgalmas?

Étkezés
gombás puliszka
Puliszka vagy polenta, azaz kukoricakása. Milyen egyszerűen, mégis változatosan elkészíthető fogás! Ha eddig még nem tetted, most próbáld ki!

A puliszka, másnéven polenta tulajdonképpen nem más, mint vízben főtt kukoricadara, amely gluténmentes étkezésbe is beilleszthető. Ez eddig még lehet, hogy nem hangzik túl izgalmasan, de az igazán izgalmas rész csak most jön!

Mert a puliszka óriási előnye, hogy gyorsan elkészül, gyakorlatilag elronthatatlan, ráadásul számtalan variációban elkészíthető.

Magát a kását fűszerezheted ízlés szerint, de keverhetsz bele sajtot is. Ha elkészült, kanalazhatod hideg tejbe reggelire, lehet belőle köret pörköltek mellé, de tálkában tálalva tehetsz rá sült zöldségeket is.

Játszhatsz a kása sűrűségével is, így lehet egészen krémes, főzelékszerű, de sűrűbb is, ami viszont akkor jó, ha sütőformában kisütnéd, vagy serpenyőbe kanalazva megpirítanád.

Egy szó, mint száz, a lehetőségek tárháza végtelen, ereszd el a fantáziád, és kísérletezz bátran.

Ha pedig kipróbálnád a mi kedvenc gombás puliszka receptünket, görgess tovább a receptre!

Gombás puliszka villámgyorsan

Gombás puliszka villámgyorsan

4

Hozzávalók

  • 7 dl víz
  • 1 db MAGGI Gombaleveskocka
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 kis fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 ek olaj
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • só, bors, rozmaring, majoranna ízlés szerint

Elkészítés

  1. A vizet forrald fel egy lábosban, add hozzá a MAGGI Gombaleveskockát. Mikor a kocka feloldódott, fokozatosan öntsd a vízbe a kukoricadarát. Sűrű kevergetés mellett kb. 20-25 perc alatt főzd készre. A főzési idő vége felé kóstold meg, ha szükséges, sózd, borsozd.
  2. Míg a puliszka elkészül, kevés olajon fonnyaszd meg a hagymákat, majd add hozzá a gombát, fűszerezd ízlés szerint.
  3. Tálaláskor halmozd a gombát a krémes puliszka tetejére.

Ha nem szeretitek a puliszka krémes állagát, a csökkentsd a receptben megadott víz mennyiségét, és miután megfőtt a kása, öntsd egy forró serpenyőbe (előtte tegyél alá kevés vajat)! Süsd meg mindkét oldalát, így egy szilárd, mégis szaftos finomság lesz belőle. Ehhez viszont jobban illik egy krémesebb öntet, úgyhogy ebben az esetben a sült gombához adj 1dl főzőtejszínt, és forrald össze, hogy egy tejszínes-gombás szószt kapj!

Próbáltad már a MAGGI Gombaleveskockát? Ha nem itt az ideje! A MAGGI Gombaleveskocka sokrétű felhasználásának köszönhetően nem csak a gombalevesek ízvilágát emeli ki, hanem különböző gombás szószok, raguk, mártások ízesítésében is kitűnő társad lehet a konyhában, erre remek példa a fenti recept is!