A puliszka, másnéven polenta tulajdonképpen nem más, mint vízben főtt kukoricadara, amely gluténmentes étkezésbe is beilleszthető. Ez eddig még lehet, hogy nem hangzik túl izgalmasan, de az igazán izgalmas rész csak most jön!
Mert a puliszka óriási előnye, hogy gyorsan elkészül, gyakorlatilag elronthatatlan, ráadásul számtalan variációban elkészíthető.
Magát a kását fűszerezheted ízlés szerint, de keverhetsz bele sajtot is. Ha elkészült, kanalazhatod hideg tejbe reggelire, lehet belőle köret pörköltek mellé, de tálkában tálalva tehetsz rá sült zöldségeket is.
Játszhatsz a kása sűrűségével is, így lehet egészen krémes, főzelékszerű, de sűrűbb is, ami viszont akkor jó, ha sütőformában kisütnéd, vagy serpenyőbe kanalazva megpirítanád.
Egy szó, mint száz, a lehetőségek tárháza végtelen, ereszd el a fantáziád, és kísérletezz bátran.
Ha pedig kipróbálnád a mi kedvenc gombás puliszka receptünket, görgess tovább a receptre!
Gombás puliszka villámgyorsan
Próbáltad már a MAGGI Gombaleveskockát? Ha nem itt az ideje! A MAGGI Gombaleveskocka sokrétű felhasználásának köszönhetően nem csak a gombalevesek ízvilágát emeli ki, hanem különböző gombás szószok, raguk, mártások ízesítésében is kitűnő társad lehet a konyhában, erre remek példa a fenti recept is!