Fenyőtoboz desszert Chocapic gabonapehelyből

Étkezés
fenyőtoboz desszert
Ez a sütés nélkül készíthető villámdesszert elképesztően jól néz ki, és még annál is finomabb.

Cake My Day csapatát megihlette a karácsonyi hangulat és az ellenállhatatlan Chocapic gabonapehely, így született ez a fantasztikus recept!

Percek alatt összedobod ezt a szuper finom desszertet, ami olyan mutatós, hogy szinte nem is akarsz majd beleharapni! Ha viszont megkóstoltad, nehéz lesz ellenállni egy következő falatnak! Kedvenc Chocapic gabonapelyhünk sokoldalúságát mutatja, hogy a hagyományos felhasználási mód és a házi gabonapehely szeletek után most egy igazi ünnepi desszerthez is tökéletesen passzol.

Ami még pláne szuper ebben a receptben, hogy a gyerekeket is bátran bevonhatod a készítésébe, biztosan nagyon élvezni fogják

Karácsonyi fenyőtoboz édesség recept

Karácsonyi fenyőtoboz édesség

Hozzávalók

  • 200g Nestlé chocapic csokoládés gabonapehely 
  • 500g darált háztatási keksz 
  • 250g vaj vagy margarin
  • 200g porcukor
  • 7 ek tej
  • 2 fiola mandula aroma 

Elkészítés

  1. Olvaszd fel a vajat vagy margarint, keverd bele a porcukrot, amíg teljesen felolvad.
  2. Add hozzá tejet majd a mandula aromát.
  3. Öntsd az egészet a darált kekszre öntjük, majd kézzel alaposan gyúrd össze.
  4. Formázz előszőr méretesebb, diónyi nagyságú golyókat, amiket aztán alakíts kúp (toboz) formájúra.
  5. Lentről felefelé haladva szúrd a kúp formába a gabonapelyheket egymás mellé, így alakítva ki a toboz formáját.

Köszönjük a receptet a Cake My Day csapatának!

Ne feledd! A mértékletes táplálkozás az ünnepekkor is fontos! Ha segítségre van szükséged a kiegyensúlyozott menü kialakításához, vagy csak játszanál egy kicsit a táplálkozás világában, próbáld ki Nestlé MenüMérleg alkalmazásunkat, ami most karácsonyi pompában vár!