Fantasztikus vendégváró desszert: sütés nélküli kávés golyók

Étkezés
Fantasztikus vendégváró desszert: sütés nélküli kávés golyók
Ezeket a kis kávés golyókat akár az utolsó pillanatban is elkészítheted, ha váratlanul toppannak be a vendégek, vagy egyszerűen nincs időd vagy kedved a vendégváró falatokkal sokat vacakolni.

Imádjuk a sütés nélküli desszerteket. Ha a zserbógolyó és a répatortagolyó után kipróbálnál egy kávés finomságot is, akkor ez a sütés nélküli kávés dessszert recept rád vár.

A sütés nélküli kávés desszertgolyók elkészítése igazi gyerekjáték. Egyszerűen elkészíthetők, és garantáltan mindenkit lenyűgözöl velük. Ha valami különlegesre vágysz, amit könnyedén elkészíthetsz otthon, próbáld ki!

Kávés desszertgolyók sütés nélkül

Kávés desszertgolyók sütés nélkül

Hozzávalók

  • 3/4 bögre finom szemű zabpehely
  • ½ bögre darált mandula
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek chia mag
  • 2 adag (80 ml) eszpresszó NESCAFÉ® Dolce Gusto® Espresso kapszulából készítve
  • 2-3 ek méz
  • 1 ek vaj
  • csipet só
  • 40 g kókuszreszelék + annyi amennyiben majd megforgatod a golyókat

Elkészítés

  1. A hozzávalókat alaposan dolgozd össze.
  2. Nedvesítsd be a kezed, és formázz a masszából golyókat, amiket végül forgass meg kókuszreszelékben, kakaóban vagy darált dióban.

Pár kérdés, ami valószínűleg benned is megfogalmazódott

  1. Mennyi ideig tarthatom a kávés desszertgolyókat a hűtőben?
    A golyókat akár 5-7 napig is frissen tarthatod a hűtőben, ha légmentesen lezárod őket.
  2. Lehet-e alkoholt hozzáadni a recepthez?
    Természetesen! Ha szeretnéd feldobni az ízeket, hozzáadhatsz egy kevés rumaromát vagy mandulalikőrt a recepthez.
  3. Lehet-e gluténmentes változatot készíteni?
    Igen, ha gluténmentes zabpelyhet használsz, kész is a gluténmentes kávés desszert.
  4. Hogyan lehet megakadályozni, hogy a golyók túl ragadósak legyenek?
    Ha a massza túl ragadós, egyszerűen keverj hozzá több zabpelyhet vagy darált mandulát. Ugyanígy, ha szálaznak érzed, adj hozzá kevés folyadékot, ami lehet tej vagy növényi ital is.
  5. Milyen más variációkat lehet készíteni?
    Kísérletezz bátran! Próbáld ki másféle ízesítéseket, például adhatsz hozzá mogyoróvajat vagy darált diót, esetleg csokireszeléket.