Zserbógolyó - Tökéletes karácsonyi desszert 20 perc alatt

Étkezés
Zserbógolyó
Ha szereted a zserbót, de a vele járó macerát nem, ez a zserbógolyó a te recepted!

Elronthatatlan, pofon egyszerű, sütés nélkül elkészíthető desszert, ami ráadásul nagyon finom, és akár karácsonyi kézműves ajándéknak is elsütheted, ha szépen becsomagolod!

A zserbógolyó ízben abszolút hozza a hagyományos zserbót, csak nem kell sütni, tölteléket kevergetni, rétegezni. Tehát a munka kellemetlen része kimarad és marad az élvezet!

Zserbógolyó

Zserbógolyó

4
293

Hozzávalók

A golyókhoz

  • 15 dkg teljes kiőrlésű darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack lekvár
  • 1 ek rumaroma

A csokibevonathoz

  • 180 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. Daráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze.
  2. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy egy jól formázható, de ne túl puha masszád legyen. Ha túl száraznak érzed, adj még hozzá lekvárt, ha túl nyúlós, dióval és keksszel korrigálj.
  3. A kész golyókat tedd hűtőbe.
  4. Vízgőz felett olvaszd meg a darabokra tört, 1 ek olajjal elkevert csokoládét.
  5. Forgasd a megolvadt csokiba villa vagy fogpiszkáló segítségével a golyókat, majd alaposan lecsöpögtetve tedd őket sütőpapírra.
  6. Hagyd egy picit dermedni, és ha szeretnéd, díszítsd a golyókat. Szórhatsz rá például diót, vagy extra csoki csíkokat húzhatsz rá.

Ne feledd, az ünnepekkor is fontos a mértékletesség! Akármennyire tobzódtok a finomabbnál finomabb fogásokban, saját magaddal teszel jót, ha odafigyelsz arra, miből mennyit eszel, és beiktatsz pár sportos programot is.