Ezekkel a kreatív elfoglaltságokkal csupa szórakozás lesz a nyári szünet

Gyerek
DIY gyerekkel, nyáron
Szeretnéd, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabad levegőn? Csábítsd ki őket a kertbe és készítsétek el ezeket a szuper játékokat.

Közösen alkotni, ráadásul a szabad levegőn a legjobb móka szülőnek és gyereknek egyaránt. Böngészd ötletgyűjteményünk nyári délutánokra, biztosan találsz kedvetekre valót.

Kagyló festés

kagylófestés

A tengerparti nyaralások egyik fő gyerekprogramja a szebbnél szebb kagylók összegyűjtése. Mi lenne, ha otthonotokat is díszítenétek a begyűjtött kincsekkel? Kérd meg a gyerekeket, hogy a legszebb kagylókat fessék ki különböző színekre. Ha elkészültek, ragasszátok rá egy képkeretre őket és tegyétek bele a nyaraláson készült kedvenc képeteket. 

Madárház

Madárház

Ha szeretnétek különféle madarakban gyönyörködni, akkor magatokhoz kell szoktatni őket. Készítsetek madárházat, ami kiakaszthattok a kertbe egy fára, vagy akár az erkélyre is.

Beszerezhetsz kész házikót is, amit a gyerekeknek csak ki kell festeni, de egy ügyes kezű férfi is gyorsan össze tudja állítani a ház alapját. Ha az egyszerűbb utat választjátok, használjatok üres gabonapelyhes dobozt madáretetőnek. Ezt elég szépen lefesteni, és már ki is akaszthatjátok.

A gyerekek biztosan örömmel gondoskodnak majd a madarak ellátásáról, azt azonban jó, ha tudjátok, hogy ez nagy felelősség is, mert ha a madarak egyszer odaszoktak, folyamatosan etetni kell őket. Ez főleg olyankor fontos, amikor amúgy is nehezen találnak maguknak táplálékot.

Vitorlás

Vitorlás

Ha vízparton nyaraltok, vagy van lehetőségetek a közelben vízpartra menni, nagyon jó móka a saját vitorlás úsztatása, esetleg több vitorlás versenyeztetése. Kisebb gyerekkel elég akár egy darab fakéreg, egy ág és egy nagyméretű levél, de nagyobb gyerekekkel készíthettek komolyabb vízijárművet is. 

Kerti házikó

Kerti házikó

Minden gyerek imád bújócskázni, főleg, ha saját kis kuckójába bújhat. A kerti házikó megépítésében csupán annyi a dolgod, hogy beszerzel néhány nagyméretű kartonpapírt és együtt megépítitek a ház keretét. A díszítést és festést már hagyd meg kis segédeidnek.
 

Az alkotás, főleg melegben, igazán kimerítő tud lenni, ezért mindig figyelj, hogy igyatok elég vizet! Emellett, biztos örülni fognak kis segítőid, ha megajándékozd őket  egy csokiban és teljes értékű gabonában gazdag Nestlé Chocapic szelettel. Tedd még emlékezetesebbé a hétköznapi kalandokat!