Ez a brownie keksz fantasztikus

Étkezés
Ez a brownie keksz fantasztikus
Ami nem igazán keksz, mert bár kívül roppanós, belül elképesztően puha és csupa csokis, ahogy egy tökéletes brownie szokott. Pofonegyszerűen elkészíthető csokis recept, amit ki kell próbálnod.

Szereted a csokit? Szereted a browniet? És szereted az egyszerű édesség recepteket is? Akkor ez az ellenállhatatlan, csokis brownie „keksz” nem hiányozhat a receptfüzetedből.
Vendégváró desszertnek is tökéletes, de ha egyszer megkóstolod, vendégek nélkül is rendszeresen el fogod készíteni. 

Sőt, mivel nagyon egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekeket is bevonhatod a folyamatba. Így rögtön lesz belőle egy klassz családi program, amiből a hétvégi üresjáratokban vagy az iskolai szünetekben sosem elég.

Akármennyire finom, ne feledd, hogy a mértékletesség a kiegyensúlyozott táplálkozás egyik alappillére. Szóval ahogy a mondás is tartja, holnap is van nap, ne faljátok be az egészet egyszerre, akkor is, ha mostantól valószínűleg ez lesz az egyik kedvenc csokis villámdesszert receptetek.

Kívül roppanós, belül puha csokis brownie keksz

Kívül roppanós, belül puha csokis brownie keksz

15

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tedd mikrózható edénybe a vajat és az apró darabokra tört csokit, melegítsd addig, míg az alapanyagok megolvadnak, és homogén masszává keverhetők. Érdemes 15 másodpercenként leállítani a mikrót, keverni egyet, és újraindítani addig, amíg a kívánt eredményt eléred.
  2. A tojásokat a cukrokkal együtt, robotgéppel, kb 2-3 perc alatt verd habosra. Akkor jó, amikor már igazán sima és világos sárga lesz.
  3. Add a tojáshoz a csokis-vajas keveréket, és keverd finoman addig, míg lágy, homogén massza lesz.
  4. Add hozzá a lisztet és az instant kávét is, és alaposan, de finoman keverd össze. Az instant kávé elhagyható a receptből, de azért jó, ha beleteszed, mert segít kiemelni a csoki ízét. Ne félj, nem lesz kávéízű tőle a süti. 
  5. A masszát adagold kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb 10-12 percig, míg a süti külseje már roppanós lesz, de belül még puha marad.

Amint kész a massza, tedd be a sütőbe, így lesz szép fényes, roppanós a külseje.
Ne süsd túl a sütiket, akkor jó, ha belül még puhák. Sütés után, hűlés közben még tovább fognak szilárdulni, mire kihűlnek, tökéletes lesz az állaguk.