Élet a rántott pontyszeleten túl

Étkezés
asztalon fogások
Halas receptjeinkkel változatosságot vihetsz a karácsonyi menübe úgy, hogy az legalább annyira finom lesz, mint korábban, ha nem finomabb!

A halételek a legtöbb családban hozzátartoznak a karácsonyi menühöz. Ha szívesen kísérleteznél valami újjal, aminek az elkészítése egyszerű és elronthatatlan, van pár remek ötletünk!

Ha pedig szívesen böngésznél többi karácsonyi receptünk között, gördíts a cikk aljára!

Lazac a sütőből

Ez a recept tényleg pofonegyszerű! Gyorsan, és egyszerűen elkészül és emellett van még 2 óriási előnye:

  • szinte nem is kell hozzá olajat használni
  • a hal remek fehérjeforrás, gazdag omega-3-zsírsavakban, amelyek szív-érrendszert védő, immunrendszert erősítő, gyulladáscsökkentő hatásúak. 
  1. A lazac szeleteket egyesével helyezd alufóliára, 2-3 pár csepp olajjal kend be őket. 
  2. Tegyél friss fűszernövényt - pl. kaprot -, és egy vékony szelet citromot a halszeletek tetejére.
  3. Egyesével csomagold be a halszeleteket alufóliába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Fantasztikusan omlós, szaftos marad így a hal.

Köretnek kínálj mellé bulgurt vagy barna rizst és/vagy sült zöldségeket, ha pedig megbolondítanád valamivel, amíg sül a hal, natúr joghurtból MAGGI fokhagymás fűszerkeverékből, apróra vágott petrezselyemből és citromléből csinálj egy finom mártást hozzá.

Harcsapaprikás

Ha mégis maradnál a magyaros ízeknél, a harcsapaprikás a tuti befutó. Akár előző nap is elkészítheted, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni, így frissen már csak a túrós csusza összeállítása vár rád. Kattints harcsapaprikás receptünkért, és meglátod milyen egyszerű! 

Baconbe tekert halszeletek sült zöldségekkel

Ehhez a fogáshoz többféle hal is használható. Fogas, harcsa, amihez épp kedved van.
Fejenként 1 szelet halfilével (kb.150g) számolj, és válogass hozzá olyan zöldségeket, amit mindenki szeret: édesburgonya, cukkini, padlizsán, brokkoli, koktélparadicsom…
Elkészítéséhez a halat és a zöldségeket adagonként kell sütőpapírból készült batyuba csomagolnod. 

  1. Hajts félbe egy fél tepsi méretű sütőpapírt, egyik felére tegyél apróra vágott zöldségeket. Enyhén sózd meg a zöldségeket, és fűszerezd. A MAGGI Ízvarázs sok zöldséggel jó választás lehet.
  2. Helyezd a zöldségekre a baconbe tekert halszeletet.
  3. Hajtsd a tetejére a sütőpapír másik felét, majd a papír széleit tekerd össze úgy, hogy „zárt csomagot” kapj.
  4. Tedd egy sütőlapra a zárt „batyut”, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 30 percet

KARÁCSONYI RECEPTAJÁNLÓ
Ne hagyd, hogy a karácsony a végeláthatatlan főzőcskézésről szóljon! Desszertnek 20 perc alatt készíthetsz igazán különleges zserbógolyót!