Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Könnyű nyári fogások

Ha grillezel, ezeket ki ne hagyd!

Mennyei harcsapaprikás recept

Ha eddig nem próbáltad, mert azt hitted, túl macerás, itt az idő! A harcsapaprikás elkészítése roppant egyszerű, még kezdő konyhatündérek is bátran bevállalhatják. Az eredmény pedig egyszerűen fantasztikus!

A halfogyasztás Magyarországon sajnos jóval az ajánlott mennyiség alatt van. Hozd be hát a lemaradást ezzel a harcsapaprikással! smiley  Ezt a fogást még általában azok is imádják, akik amúgy nem nagy halrajongók. Egyszerűen elkészíthető, nem is túl időigényes, de annál finomabb.
Tökéletes választás egy hétvégi ebédre, de a karácsonyi menüben is méltó helyet foglal el.

 

Harcsapaprikás recept

 
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma felaprítva
60 dkg harcsafilé
2 db paradicsom apróra vágva
2 db lecsópaprika apróra szeletelve
1 db MAGGI Pörköltszaftkocka
só, bors ízlés szerint
1 tk fűszerpaprika
2 ek olaj
 

  1. A halszeleteket vágd kb 2 cm-es kockákra, sózd meg őket, és tedd félre, amíg a pörkölt alapot elkészíted. ( Ha szereted a fokhagymát, 2 gerezdet zúzz öszze, és keverd össze a sózott hallal)
  2. A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre, vedd le a tűzről, keverd össze a pirospaprikával, majd öntsd fel 1,5 dl vízzel, és add hozzá a MAGGI Pörköltszaftkockát. Most már visszateheted a tűzre.
  3. Amikor forr, tedd bele az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és alacsony lángon főzd 15-20 percig. Ha elfő a leve, pótold még vízzel.
  4. Tedd bele a kockára vágott halszeleteket, és főzd további 4-5 percig. 
  5. Egy tálkába tegyél 1 ek tejfölt, 1 ek lisztet, önts rá annyit a pörköltszaftból, hogy jól el tudd keverni. Keverd simára, majd öntsd vissza a pörköltbe, és óvatosan keverd át, rottyants rajta még egyet. 
  6. Ízlés szerint sózd, borsozd.

Köretnek készíts hozzá túrós csuszát!

 

Nestlé tippünk
Tudtad? A MAGGI Pörköltszaftkocka kiváló minőségű magyar pirospaprika felhasználásával készült. Ráadásul szárított összetevőkből áll, ezzel biztosítva a termékek eltarthatóságát, melynek köszönhetően nincs szükség tartósítószer hozzáadására sem.