Étkezés
A harcsapaprikás elkészítése roppant egyszerű, még kezdő konyhatündérek is bátran bevállalhatják.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma felaprítva
- 60 dkg harcsafilé
- 2 db paradicsom apróra vágva
- 2 db lecsópaprika apróra szeletelve
- 1 db MAGGI Magyaros Halászlékocka
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 ek olaj
Elkészítés
- A halszeleteket vágd kb 2 cm-es kockákra, sózd meg őket, és tedd félre, amíg a pörkölt alapot elkészíted. ( Ha szereted a fokhagymát, 2 gerezdet zúzz öszze, és keverd össze a sózott hallal)
- A finomra vágott hagymát olajon pirítsd üvegesre, vedd le a tűzről, keverd össze a pirospaprikával, majd öntsd fel 1,5 dl vízzel, és add hozzá a MAGGI Magyaros Halászlékockát. Most már visszateheted a tűzre.
- Amikor forr, tedd bele az apróra vágott paradicsomot és paprikát, és alacsony lángon főzd 15-20 percig. Ha elfő a leve, pótold még vízzel.
- Tedd bele a kockára vágott halszeleteket, és főzd további 4-5 percig.
- Egy tálkába tegyél 1 ek tejfölt, 1 ek lisztet, önts rá annyit a pörköltszaftból, hogy jól el tudd keverni. Keverd simára, majd öntsd vissza a pörköltbe, és óvatosan keverd át, rottyants rajta még egyet.
- Ízlés szerint sózd, borsozd.
Köretnek készíts hozzá túrós csuszát!