Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mozgasd meg a családot velünk!

Síelj itthon!

Szánkózik a család

Ahogy beköszönt a tél az egész család a havat várja. Hát persze, hiszen nincs is jobb, mint hóesésben sétálni, hógolyózni, hóembert építeni és szánkózni!

Ha csak egy sima hétköznapi szánkózásról van szó, akkor mindenki eltalál a lakóhelyéhez legközelebb eső dombhoz, úgyhogy cikkünkben most olyan tippeket gyűjtöttünk össze, ahova érdemes elkirándulni, ha hó van. Vannak olyan helyek javaslatink között, ahol sokszor akkor is van hó, amikor máshol már vagy még nincsen!

Budapesti szánkópályák

Budapesten belül az egyik kedvelt szánkópálya a XII. kerületi Normafán található. Szuper dombokon csúszhattok, ráadásul vannak lankásabbak a fiatalabb generációnak és meredekebbek a vagány kamaszoknak is.

A másik budapesti dombos vidék a Hármashatár-hegy, ahol több lejtő is használható szánkózásra. Nyáron siklóernyősök használják, télen pedig szánkósok siklanak itt, ráadásul óriási területek vannak, úgyhogy tényleg nagy buli! 

Nestlé tippünk
A nagy havazásban, szánkózásban a gyerekek arról is meg tudnak feledkezni, hogy korog a gyomruk, vagy szomjasok. Legyen nálad a hátizsákban pár gabonapehely szelet. Ha energia utánpótlásra lenne szükség, a Nestlé Fitness, és gyerekszeleteink is jól jönnek majd.  
Tudtad, hogy a gyerekek kedvenc NESQUIK kakaója egyadagos kakaóital formájában is kapható? Dobjatok be egyet-egyet a hátizsákba, így a folyadékpótlás és az energiapótlás is le lesz tudva smiley 


Szánkós kirándulások vidéken

Ha szeretnétek egy egész napos kirándulást szervezni, akkor országszerte sok helyre lehet menni, íme pár javaslat:
1. Visegrádon, Budapesttől alig egy órányira található a Nagyvillám szánkópálya, amely igazi családi kikapcsolódást biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ráadásul a szánkópálya ingyenes használható.

2. Eplényben a sípályánál is lehetőség van szánkózni, ráadásul, ha valaki síelni szeretne, akkor itt azt is megteheti. A sípálya aljában pedig osztrák módra kialakított hütte található, ha már mindenki átfagyott és szeretnétek megmelegedni.

3. A Mátrában három helyen is vannak szánkópályák: Mátraszentimrén, Mátrafüreden és Mátraházán is, korábbi cikkünkben pedig írtunk a mátraszentistváni síparkban található hócsúszdaparkról, ahol gumifánkban ülve száguldozhattok.

Akár közel, akár messzebbre mentek, mindig legyen nálatok dupla adag kesztyű, pótnadrág és egy pár száraz zokni, mert bármilyen profin beöltözteted a gyerekeket, a hó mindenhova be tud jutni. Szánkózás közben pedig nagyon figyeljetek egymásra, sose álljatok meg a pálya közepén és mindig a pálya szélén sétáljatok vissza a dombtetőre!