Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Ezekre figyelj, ha menhelyről választasz kutyát

A leggyakoribb tévhitek a kutyákról

Karácsonyi kényeztetés házi kedvenceknek

Ha már itt vannak az ünnepek, szeretnéd házi kedvenceidet is kényeztetni? Finom falatok, ünnepi programok, ajándékok? Minek örül a cica és a kutya?

Elsőre a finom falatok jutnak eszedbe? Csak óvatosan! Nekik nem biztos, hogy egészséges minden karácsonyi csemege, sőt! 
A kutyák és macskák egészséges emésztése jelentős részben a kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag állateledelen múlik.

Fontos szempont náluk is a megfelelő adagolás úgy, mint a gazdáik étrendjében a mértékletesség. Te is csak ideig-óráig leszel boldogabb, ha rendesen túleszed magad az ünnepi lakomák alkalmával, utána meglesz a böjtje smiley


Tartsd ezt szem előtt! Kutyád, macskád nem lesz elégedettebb, a több ételtől! Még az ünnepek alatt is figyelj a megfelelő mennyiségre a táplálásuknál.

Ha kényeztetni akarod őket, a legjobb, ha kifejezetten állatoknak készült csemegékkel, jutalomfalatokkal teszed. 

 

Nestlé tippünk
A Purina DentaLife fogápoló rágófalat egyik legújabb innovációnk a kutyák szájápolása terén. Ízletes csirkés ízben is kapható, nem tartalmaz hozzáadott mesterséges ízanyagokat és színezékeket. Ezzel a jutalomfalattal két legyet ütsz egy csapásra!

 

A házi maradék, a bolti húskészítmények sokszor túl sósak, túl fűszeresek a háziállatok számára. A macskáknak a tejtermékek igazán csábítóak, de a tehéntejet nem emésztik jól. Állateledel üzletben válassz a cicádnak macskatejet, azért igazán lelkesedni fog!

 

FONTOS! A csokoládé, a kakaós édességek és a hagyma mind a kutyáknál, mind a macskáknál komoly egészségügyi problémákat okozhat. A kakaós kekszet, bonbont, maradék pörköltet egyáltalán ne kínáld nekik, bármennyire szépen néznek rád!
Óvatosan a csontokkal, szálkákkal is, a szilánkosra törő csontok és halszálkák is okozhatnak komoly gondot, bármennyire is az ünnepi menü maradékai. 


Kényeztesd magatokat kis meglepetéssel, programmal

Az egész családnak jó szórakozás, ha a karácsonyi ajándékozást kiterjesztitek a kedvencekre is. Egy új labda, rongycsont nagy boldogság a kutyádnak, a cicák ajándékairól pedig részletesebben olvashatsz kapcsolódó cikkünkben. Rögtön ki is próbálhatjátok a beltéri állatjátékokat!

Érdemes a kutyákkal a két ünnep között olyan helyre sétálni, ahol el is engedhetitek őket a pórázról. Labdázni, frizbizni hóban is szuper! A közös szórakozás és az együtt töltött idő négylábú családtagjaidnak is igazi ünnepi hangulatot teremt – nem csak karácsonykor!