Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Azt a kutyafáját! Tippek kezdő kutya gazdiknak

5 érv menhelyi kutya örökbefogadás mellett

Így lehet harmonikus a kapcsolatod kutyáddal

Egy háziállat befogadása otthonodba nemes cselekedet, de nagy felelősség is egyben. A harmonikus kapcsolat megteremtéséért sokat kell tennetek mindkettőtöknek.

Kedvenced gondozása az alapvető szükségletek kielégítésén kívül rendkívül sokrétű feladat. Nézzük, te mit tudsz tenni a kiegyensúlyozott kutya-gazdi kapcsolatért.

Mozgás

Fajtától és életkortól függően, de minden kutyának szüksége van napi néhány óra intenzív mozgásra. Minden nap meg kell teremteni számukra a lehetőséget, hogy kiadják a felgyülemlett energiát. A közös sportnak nem csak fizikai, hanem lelki szerepe is van, hiszen a közös aktivitás lehetőséget nyújt bensőségesebb kutya-gazdi kapcsolat kialakításához.
 

Szellemi kihívások

Bármilyen fajta kutyád is van, fajtája speciális szellemi igényit is ki kell elégíteni. Ha ezt hanyagolod, komoly viselkedési problémák elé nézhetsz. Tájékozódj kutyusod fajta specifikus szellemi tevékenységeiről (pl. terrier – ásás, zsákmányszerzés) és teremtsd meg neki a szellemi kielégülést, így biztosan kevesebbet fog rosszalkodni és számára tiltott tárgyakat rágcsálni smiley
 

Napirend

Már az első együtt töltött naptól érdemes a kutyával megismertetni az általad felállított szabályokat és napirendet. Ettől érzi majd magát biztonságban, szabályok és határok nélkül összezavarodik.

Társasági élet

A kiskutyákat 2-4 hónapos koruk körül már érdemes emberekhez, más kutyákhoz szoktatni. Egy jól szocializált kutyussal bárhova el tudsz menni, nem fog fejfájást okozni. 
 

Táplálék

Kedvenced táplálása nagy odafigyelést igényel. Azt biztosan tudod már, hogy kutyád táplálékának legnagyobb százaléka fehérjéből kell, hogy álljon. Mindenképp nézz utána a kutyák számára tiltott élelmiszereknek, hiszen ezek komoly problémákat is okozhatnak. 

 

Nestlé tippünk
A Purina® PRO PLAN® teljes választéka az OPTINUTRITION formulán alapul, a különböző termékek közül érdemes azt választanod, ami a kutyád igényeinek, állapotának legjobban megfelel.

 

Szőr ápolása

Kutyusod szőrétől függően napirendetekbe be kell illesztened a heti vagy napi fésülést. Séta után minden esetben érdemes átfésülni kedvenced szőrét, hogy az esetlegesen belemászott kullancsokat minél előbb megtaláld és eltávolítsd. Időről időre érdemes felkeresnetek a kutyakozmetikust, hiszen nem csak gyönyörűen csillogó bundájú lesz kutyád, de baktérium és élősködőmentes is. Az ápolatlan szőrzetbe könnyen belefészkelik magukat a bolhák, kullancsok, melyek komoly betegségeket okozhatnak.

 

Egy kutya gondozásában alapfeltétel a rendszeres oltás és féregtelenítés.