Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Otthon is jó!

Ezekkel a kreatív elfoglaltságokkal csupa szórakozás lesz a nyári szünet

Hogyan szórakoztasd az 1 évest?

Az egy éves kor a gyerekek egyik legédesebb időszaka. Gagyognak, mutogatnak, minden érdekli őket, szeretnék felfedezni a környezetüket és persze egy percre sem lehet egyedül hagyni őket. 

Cikksorozatunk első részében fél éves babáknak való játék ötleteket gyűjtöttünk össze, most nézzük meg milyen játékokat tudsz gyorsan elkészíteni egy éves gyermeked számára.

Karton füzér

Gyűjtsd össze a megmaradt karton hengereket (lehet toalettpapír vagy konyhai törlő guriga), majd fesd be őket minél többféle színre. Ha nincs otthon festéked, színes csomagolópapírt is ragaszthatsz rájuk. Végy egy hosszú madzagot vagy cipőfűzőt, és rögzítsd az egyik karton hengerhez. Már el is készültél az óriás nyaklánccal, amit akár a színek gyakorlására is használhattok.

Karton figurák

Szintén megmaradt kartonhengerek adják az alapját ezeknek az aranyos figuráknak. Lehetőségeidnek csak a fantáziád szab határt, készíthetsz különféle állatokat vagy egy egész királyi családot, majd segítségükkel történeteket mesélhetsz gyermekednek az általad alkotott szereplőkkel. Ha nincs minden hozzávaló otthon, egy kreatív hobbiboltban számtalan kiegészítőt, díszítő elemet tudsz beszerezni figuráidhoz.

Filc babák

Minden gyerek imádja a plüss, filc figurákat, miért ne készíthetnéd el neki különleges, egyedi babáját? Néhány színes filc anyag, tű, cérna, olló és valamilyen tömő anyag szükséges hozzá, és máris el tudod készíteni babád személyre szabott utazós vagy alvós barátját. 

Zokni bábok

A bábozás, ujjbábozás szerencsére soha nem megy ki a divatból. Válassz ki néhány régebbi, esetleg már kidobásra ítélt zoknit és alkoss belőle bábokat! Két gomb lehet a szeme, egy csomó színes fonal pedig a haja. Orrára varrj egy kis csilingelő csengőt és kezdődhet a lovas bábmese. 

Bármelyik ötletet is választod, a legfontosabb, hogy közösen játsszatok és minőségi időt töltsetek együtt, hiszen az együtt töltött idő az, amire minden gyermek a leginkább vágyik.

 

Nestlé tippünk
Uzsonnára kedveskedj babádnak Nestlé Babadesszerttel. Tejben gazdag babapudingjaink és yogoink kiválóak a köztes étkezések biztosítására. Kalciumot, cinket és magnéziumot tartalmaznak, hűtést nem igényelnek, így bárhol és bármikor fogyaszthatóak.